iltasyazilim
FD Üye
Antik Yunanistanın Kültürü
Yunanistanın Kültürü Hakkında Data
Tarihin ve mitolojinin iki taraflı ürünü olan başkent Atina, dolup taşan açık hava kafeleri ve Ortaçağ eserleriyle bütün dünyanın dikkatlerini üzerinde toplayan bir kenttir Batı dünyasının en önemli Ortaçağ anıtı olan Acropolis, sarp kayalıklardan oluşur ve fazla sayıda manâlı tarihi eseri bünyesinde barındırır Parthenon, Propylaea, medeniyetin doğduğu yer olarak kabul edilen Akropolis (Acropolis)'in takviye duvarları, Athena'nın Eski Tapınağı ve Erechtheion, burada bulunan tarihi ve kültürel değeri çok büyük eserlerden birkaçıdır Hem Antik Agora ve Milli Arkeoloji Müzesi, kentin mutlaka görülmesi gereken yerleri arasındadır Ülkenin Delphi, Delos, Olympia, Mystras, Meteora ve Vergina gibi arkeolojik ve kültürel alanları, insanı hiç yaşamadığı Ortaçağ'a götürür ve hiç tanımadığı kültürlerle tanıştırır
Yunanistan'a mutfak kültürü açısından bakıldığında Balık ülkesi diyebiliriz Balık, Yunanistan için esas besindir Akdeniz ürünlerinden incir, üzüm, portakal ve zeytin çokça yetişen ürünlerdir Zeytinyağlı yiyeceklerin çok yaygın oluşu, zeytine çokça sahip olduklarındandır
Alkol de fazla içtikleri için yemeklerinde mezeyi bolca kullanırlar Bambaşka bir meze kültürü gelişmiştir denebilir
Bizdeki gibi etli kuru fasulye, çok sevdikleri bir yemektir sonra makarna çok yerler Fırında makarna yaparlar Bizim yemek yemek türlerimizin çoğuna da sahip çıkmışlardır Tatlılarımız, etli yemeklerimiz, kebaplarımıza, zeytinyağlı yemeklerimize onlar da sahip çıkarak dünyaya tanıtmaktadırlar Zeytinyağlı yemekler, Yunan mutfağının esas özelliğidir
Musakka, güveç, her türlü çorba da yaygın yiyecekler arasındadır Ekmeği eksik, lakin yemeği fazla yerler
Peynir ve patates kızartması da sofralarında sürekli olarak yer alır Yemekten sonradan Türk kahvesi içerler
Salatalarında genel olarak radika ve selino adı verilen otlar kullanılır Öğle yemeğinde yumurta da bulunur Yeşil soğan, börek, dolma akşam yemeklerinde çoğu kez yenir Yemeklerde bol baharat kullanırlar *
Yunanistanın Kültürü Hakkında Data
Tarihin ve mitolojinin iki taraflı ürünü olan başkent Atina, dolup taşan açık hava kafeleri ve Ortaçağ eserleriyle bütün dünyanın dikkatlerini üzerinde toplayan bir kenttir Batı dünyasının en önemli Ortaçağ anıtı olan Acropolis, sarp kayalıklardan oluşur ve fazla sayıda manâlı tarihi eseri bünyesinde barındırır Parthenon, Propylaea, medeniyetin doğduğu yer olarak kabul edilen Akropolis (Acropolis)'in takviye duvarları, Athena'nın Eski Tapınağı ve Erechtheion, burada bulunan tarihi ve kültürel değeri çok büyük eserlerden birkaçıdır Hem Antik Agora ve Milli Arkeoloji Müzesi, kentin mutlaka görülmesi gereken yerleri arasındadır Ülkenin Delphi, Delos, Olympia, Mystras, Meteora ve Vergina gibi arkeolojik ve kültürel alanları, insanı hiç yaşamadığı Ortaçağ'a götürür ve hiç tanımadığı kültürlerle tanıştırır
Yunanistan'a mutfak kültürü açısından bakıldığında Balık ülkesi diyebiliriz Balık, Yunanistan için esas besindir Akdeniz ürünlerinden incir, üzüm, portakal ve zeytin çokça yetişen ürünlerdir Zeytinyağlı yiyeceklerin çok yaygın oluşu, zeytine çokça sahip olduklarındandır
Alkol de fazla içtikleri için yemeklerinde mezeyi bolca kullanırlar Bambaşka bir meze kültürü gelişmiştir denebilir
Bizdeki gibi etli kuru fasulye, çok sevdikleri bir yemektir sonra makarna çok yerler Fırında makarna yaparlar Bizim yemek yemek türlerimizin çoğuna da sahip çıkmışlardır Tatlılarımız, etli yemeklerimiz, kebaplarımıza, zeytinyağlı yemeklerimize onlar da sahip çıkarak dünyaya tanıtmaktadırlar Zeytinyağlı yemekler, Yunan mutfağının esas özelliğidir
Musakka, güveç, her türlü çorba da yaygın yiyecekler arasındadır Ekmeği eksik, lakin yemeği fazla yerler
Peynir ve patates kızartması da sofralarında sürekli olarak yer alır Yemekten sonradan Türk kahvesi içerler
Salatalarında genel olarak radika ve selino adı verilen otlar kullanılır Öğle yemeğinde yumurta da bulunur Yeşil soğan, börek, dolma akşam yemeklerinde çoğu kez yenir Yemeklerde bol baharat kullanırlar *