Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yunanistanın Kültürü

Yunanistanın Kültürü

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Antik Yunanistanın Kültürü


Yunanistanın Kültürü Hakkında Data


Tarihin ve mitolojinin iki taraflı ürünü olan başkent Atina, dolup taşan açık hava kafeleri ve Ortaçağ eserleriyle bütün dünyanın dikkatlerini üzerinde toplayan bir kenttir Batı dünyasının en önemli Ortaçağ anıtı olan Acropolis, sarp kayalıklardan oluşur ve fazla sayıda manâlı tarihi eseri bünyesinde barındırır Parthenon, Propylaea, medeniyetin doğduğu yer olarak kabul edilen Akropolis (Acropolis)'in takviye duvarları, Athena'nın Eski Tapınağı ve Erechtheion, burada bulunan tarihi ve kültürel değeri çok büyük eserlerden birkaçıdır Hem Antik Agora ve Milli Arkeoloji Müzesi, kentin mutlaka görülmesi gereken yerleri arasındadır Ülkenin Delphi, Delos, Olympia, Mystras, Meteora ve Vergina gibi arkeolojik ve kültürel alanları, insanı hiç yaşamadığı Ortaçağ'a götürür ve hiç tanımadığı kültürlerle tanıştırır

Yunanistan'a mutfak kültürü açısından bakıldığında Balık ülkesi diyebiliriz Balık, Yunanistan için esas besindir Akdeniz ürünlerinden incir, üzüm, portakal ve zeytin çokça yetişen ürünlerdir Zeytinyağlı yiyeceklerin çok yaygın oluşu, zeytine çokça sahip olduklarındandır

Alkol de fazla içtikleri için yemeklerinde mezeyi bolca kullanırlar Bambaşka bir meze kültürü gelişmiştir denebilir

Bizdeki gibi etli kuru fasulye, çok sevdikleri bir yemektir sonra makarna çok yerler Fırında makarna yaparlar Bizim yemek yemek türlerimizin çoğuna da sahip çıkmışlardır Tatlılarımız, etli yemeklerimiz, kebaplarımıza, zeytinyağlı yemeklerimize onlar da sahip çıkarak dünyaya tanıtmaktadırlar Zeytinyağlı yemekler, Yunan mutfağının esas özelliğidir

Musakka, güveç, her türlü çorba da yaygın yiyecekler arasındadır Ekmeği eksik, lakin yemeği fazla yerler

Peynir ve patates kızartması da sofralarında sürekli olarak yer alır Yemekten sonradan Türk kahvesi içerler

Salatalarında genel olarak radika ve selino adı verilen otlar kullanılır Öğle yemeğinde yumurta da bulunur Yeşil soğan, börek, dolma akşam yemeklerinde çoğu kez yenir Yemeklerde bol baharat kullanırlar *
 
858,519Konular
981,177Mesajlar
31,045Kullanıcılar
zedaffSon üye
Üst Alt