iltasyazilim
FD Üye
Yunanistan'ın Geleneksel yemekleri
Yunanistan'ın geleneksel yemeklerinden bazıları; Bianko balığı, Fgerilla salatası, Sofrita et yemeği, Zaletta tatlısı
Yunanistan mutfağından bazı yemeklerin tarifleri ise;
Peynirli Patlıcan
Zorunlu olan malzemeler
2 adet patlıcan
2 dilim sert beyaz peynir
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet limon
1 çay kaşığı tuzlu
Yapılışı
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve ince ince kıyın Üstüne limon suyu gezdirin Peyniri rendeleyin, zeytinyağı ve tuzu ekleyip karıştırın
Kaçamak
Zorunlu malzemeler
1,5 litre su
yarım kg lor peyniri
aldığı kadar darı unu
tuzlu
Yapılışı
Suyu tencereye alıp kaynatın Kaynayan suya darı ununu yavaş yavaş ilave edin bu vesileyle unun topaklanmaması için, tahta kaşıkla aralıksız ve titiz bir şekilde karıştırın
Koyu bir kıvama gelene kadar mısır unu eklemeye devam edin Suyunu çekinceye dek karıştırıp pişirin Mısır unu pişince tencereyi ocaktan alın ve kuvvetli bir şekilde sürekli karıştırın Karıştırırken lor ve tuz ilave edin yavaşça tereyağı ekleyin Malzemenin birbiri ile özleşmesi için çok iyi karıştırın sonradan sıcak olarak servis yapın
Sağlık olsun *
Yunanistan'ın geleneksel yemeklerinden bazıları; Bianko balığı, Fgerilla salatası, Sofrita et yemeği, Zaletta tatlısı
Yunanistan mutfağından bazı yemeklerin tarifleri ise;
Peynirli Patlıcan
Zorunlu olan malzemeler
2 adet patlıcan
2 dilim sert beyaz peynir
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet limon
1 çay kaşığı tuzlu
Yapılışı
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve ince ince kıyın Üstüne limon suyu gezdirin Peyniri rendeleyin, zeytinyağı ve tuzu ekleyip karıştırın
Kaçamak
Zorunlu malzemeler
1,5 litre su
yarım kg lor peyniri
aldığı kadar darı unu
tuzlu
Yapılışı
Suyu tencereye alıp kaynatın Kaynayan suya darı ununu yavaş yavaş ilave edin bu vesileyle unun topaklanmaması için, tahta kaşıkla aralıksız ve titiz bir şekilde karıştırın
Koyu bir kıvama gelene kadar mısır unu eklemeye devam edin Suyunu çekinceye dek karıştırıp pişirin Mısır unu pişince tencereyi ocaktan alın ve kuvvetli bir şekilde sürekli karıştırın Karıştırırken lor ve tuz ilave edin yavaşça tereyağı ekleyin Malzemenin birbiri ile özleşmesi için çok iyi karıştırın sonradan sıcak olarak servis yapın
Sağlık olsun *