iltasyazilim
FD Üye
Yunanista'nın Meşhur Yemek Yemek Tarifleri
Yunanista'nın Ünlü Yemekleri Nelerdir
Yunan Usulü Köfte
Malzemeler
600 gram kıyma
1 adet yumurta
Karabiber ve tuz
Nane
150 gram yoğurt
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 diş sarımsak
1 adet salatalık
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet soğan
1 demet dereotu
60 gr çekirdeksiz yeşil zeytin
500 gram süzme yoğurt
Hazırlanması
Salatalığı ve biberi temizleyip yıkayın İkiye bölüp küp küp kesin
Soğanı soyup benzer şekilde doğrayın Dereotunu ayıklayıp yıkayın ve garnitür için birkaç dal ayırıp, kalanı ince ince kıyın
Çekirdeksiz zeytinleri yıkayıp gerisinde doğrayın
Kıymayı, büyük bir kasede 250 gr süzme yoğurt, salatalığın yarısı, biber, zeytin, dereotu ve yumurta ile karıştırın Tuz ve çokça karabiber ekleyip iyice yoğurun
Hazırladığınız karışımdan 16 köfte hazırlayın
Cacık için kalan süzme yoğurdu öteki yoğurt ile karıştırın Zeytinyağını ek edip tuzlu ve karabiber ile tatlandırın
Sarmısağı soyun Presten geçirip ezin Kalan salatalık küpleri ile birlikte yoğurda ek edip en ince ayrıntısına kadar karıştırın Dilerseniz üstüne bir tedarik nane ekleyebilirsiniz
Sıvıyağı bir tavada kızdırıp köfteleri önlü arkalı pişecek şekilde 56 dakika kızartın Tabaklara paylaştırıp üzerlerine birer kaşık cacık ek edin
Köfteleri birer dal dereotu ile süsleyip servis yapabilirsiniz
TAVUK ÇORBASI
Malzemeler
12 su bardağı pirinç
7,5 su bardağı tavuk suyu
4 yumurta
2 limon suyu
2 sap maydanoz (ince kıyılmış)
12 kahve kaşığı karabiber
1 dere kaşığı tuz
Hazırlanışı
Pirinçleri tamamen yıkayıp 30 dakika ılık suda beklettikten sonra süzün
Tavuk suyunu büyük bir tencerede kaynatın Kaynayınca pirinci ekleyip ağır ateşte 15 dakika daha pirinç yumuşayıncaya dek pişirin Tencereyi ateşten alıp bir kenara bırakın
Yumurtaları orta doruk bir kaseye kırıp yumurta teli yada mikserde çırpın ağır ağır ve kesintisiz karıştırarak limon suyunu katın Tavuk suyundan birer birer atarak ve sürekli çırparak birkaç kaşık ekleyin Bu karışımı tavuk suyunun bulunduğu tencereye boşaltın
Tencereyi orta ateşe oturtup çorbayı 23 dakika pişirin Kaynamamasına uyarı edin yahut terbiyesi kesilir Tencereyi ateşten alıp, karabiber ve tuzu takım üzerine maydanozu serperek servis yapın
SELANİK TATLISI
MALZEMELER
Şerbeti için
2 kadeh toz şeker
2 tatlı kaşığı limon suyu
1,5 kadeh su
Hamuru için
7,5 kahve fincanı un
3,5 kahve fincanı tereyağ
1 kahve fincanı pudre şekeri
Muhallebisi için
3 kadeh süt
1 kahve fincanı nişasta
4 yumurta
12 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Sütü bir tencerede kabarana dek kaynatın Süt kaynamaya yüz tuttuğunda tuzlu ve nişasta karışımını tez tez yedirin Iyice karışınca her tarafta ateşe koyun Karıştırarak nişastalı sütlü boza kıvamına telene kadar pişirin Soğumaya bırakın Unu hamuru yoğuracağınız yere eleyin Pudra şekerini de unun üzerine eleyin Ortasını havuz gibi açın ve içine kademeli olarak eritilmiş tereyağını dökerken unu karıştırın Yağın katılması sona erince karışımı yoğurarak hamur haline getirin daha sonra içi iyice yağlanmış tepsiye boşaltın ve bir spatula yardımıyla bir parmak kalınlığında olacak şekilde düzeltin Tepsiyi orta ısılı fırında üstü pembeleşene kadar pişirin Hamur fırında pişerken soğumuş muhallebiye yumurtaları teker teker ekleyin ve bir çatal yardımıyla karıştırarakyedirin Sonradan fırından çıkan hamurun üzerine boşaltın Bir spatula yardımıyla üzerini düzeltin Üstü pembeleşince fırından alın ve kenarda soğumaya bırakın Şeker ve suyu bir tencerede karıştırıp kaynatın İnmesine yakın limon suyunu ekleyin ve koyu bir şerbet haline gelince baklava biçiminde dilimlediğiniz tatlının üzerinde gezdirin Tatlı şerbeti iyice çektikten sonradan servis yapabilirisiniz *
Yunanista'nın Ünlü Yemekleri Nelerdir
Yunan Usulü Köfte
Malzemeler
600 gram kıyma
1 adet yumurta
Karabiber ve tuz
Nane
150 gram yoğurt
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 diş sarımsak
1 adet salatalık
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet soğan
1 demet dereotu
60 gr çekirdeksiz yeşil zeytin
500 gram süzme yoğurt
Hazırlanması
Salatalığı ve biberi temizleyip yıkayın İkiye bölüp küp küp kesin
Soğanı soyup benzer şekilde doğrayın Dereotunu ayıklayıp yıkayın ve garnitür için birkaç dal ayırıp, kalanı ince ince kıyın
Çekirdeksiz zeytinleri yıkayıp gerisinde doğrayın
Kıymayı, büyük bir kasede 250 gr süzme yoğurt, salatalığın yarısı, biber, zeytin, dereotu ve yumurta ile karıştırın Tuz ve çokça karabiber ekleyip iyice yoğurun
Hazırladığınız karışımdan 16 köfte hazırlayın
Cacık için kalan süzme yoğurdu öteki yoğurt ile karıştırın Zeytinyağını ek edip tuzlu ve karabiber ile tatlandırın
Sarmısağı soyun Presten geçirip ezin Kalan salatalık küpleri ile birlikte yoğurda ek edip en ince ayrıntısına kadar karıştırın Dilerseniz üstüne bir tedarik nane ekleyebilirsiniz
Sıvıyağı bir tavada kızdırıp köfteleri önlü arkalı pişecek şekilde 56 dakika kızartın Tabaklara paylaştırıp üzerlerine birer kaşık cacık ek edin
Köfteleri birer dal dereotu ile süsleyip servis yapabilirsiniz
TAVUK ÇORBASI
Malzemeler
12 su bardağı pirinç
7,5 su bardağı tavuk suyu
4 yumurta
2 limon suyu
2 sap maydanoz (ince kıyılmış)
12 kahve kaşığı karabiber
1 dere kaşığı tuz
Hazırlanışı
Pirinçleri tamamen yıkayıp 30 dakika ılık suda beklettikten sonra süzün
Tavuk suyunu büyük bir tencerede kaynatın Kaynayınca pirinci ekleyip ağır ateşte 15 dakika daha pirinç yumuşayıncaya dek pişirin Tencereyi ateşten alıp bir kenara bırakın
Yumurtaları orta doruk bir kaseye kırıp yumurta teli yada mikserde çırpın ağır ağır ve kesintisiz karıştırarak limon suyunu katın Tavuk suyundan birer birer atarak ve sürekli çırparak birkaç kaşık ekleyin Bu karışımı tavuk suyunun bulunduğu tencereye boşaltın
Tencereyi orta ateşe oturtup çorbayı 23 dakika pişirin Kaynamamasına uyarı edin yahut terbiyesi kesilir Tencereyi ateşten alıp, karabiber ve tuzu takım üzerine maydanozu serperek servis yapın
SELANİK TATLISI
MALZEMELER
Şerbeti için
2 kadeh toz şeker
2 tatlı kaşığı limon suyu
1,5 kadeh su
Hamuru için
7,5 kahve fincanı un
3,5 kahve fincanı tereyağ
1 kahve fincanı pudre şekeri
Muhallebisi için
3 kadeh süt
1 kahve fincanı nişasta
4 yumurta
12 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Sütü bir tencerede kabarana dek kaynatın Süt kaynamaya yüz tuttuğunda tuzlu ve nişasta karışımını tez tez yedirin Iyice karışınca her tarafta ateşe koyun Karıştırarak nişastalı sütlü boza kıvamına telene kadar pişirin Soğumaya bırakın Unu hamuru yoğuracağınız yere eleyin Pudra şekerini de unun üzerine eleyin Ortasını havuz gibi açın ve içine kademeli olarak eritilmiş tereyağını dökerken unu karıştırın Yağın katılması sona erince karışımı yoğurarak hamur haline getirin daha sonra içi iyice yağlanmış tepsiye boşaltın ve bir spatula yardımıyla bir parmak kalınlığında olacak şekilde düzeltin Tepsiyi orta ısılı fırında üstü pembeleşene kadar pişirin Hamur fırında pişerken soğumuş muhallebiye yumurtaları teker teker ekleyin ve bir çatal yardımıyla karıştırarakyedirin Sonradan fırından çıkan hamurun üzerine boşaltın Bir spatula yardımıyla üzerini düzeltin Üstü pembeleşince fırından alın ve kenarda soğumaya bırakın Şeker ve suyu bir tencerede karıştırıp kaynatın İnmesine yakın limon suyunu ekleyin ve koyu bir şerbet haline gelince baklava biçiminde dilimlediğiniz tatlının üzerinde gezdirin Tatlı şerbeti iyice çektikten sonradan servis yapabilirisiniz *