Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yunanista'nın Ünlü Yemekleri

Yunanista'nın Ünlü Yemekleri
0
125

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Yunanista'nın Meşhur Yemek Yemek Tarifleri



Yunanista'nın Ünlü Yemekleri Nelerdir

Yunan Usulü Köfte

Malzemeler
600 gram kıyma
1 adet yumurta
Karabiber ve tuz
Nane
150 gram yoğurt
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 diş sarımsak
1 adet salatalık
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet soğan
1 demet dereotu
60 gr çekirdeksiz yeşil zeytin
500 gram süzme yoğurt



Hazırlanması

Salatalığı ve biberi temizleyip yıkayın İkiye bölüp küp küp kesin
Soğanı soyup benzer şekilde doğrayın Dereotunu ayıklayıp yıkayın ve garnitür için birkaç dal ayırıp, kalanı ince ince kıyın
Çekirdeksiz zeytinleri yıkayıp gerisinde doğrayın
Kıymayı, büyük bir kasede 250 gr süzme yoğurt, salatalığın yarısı, biber, zeytin, dereotu ve yumurta ile karıştırın Tuz ve çokça karabiber ekleyip iyice yoğurun
Hazırladığınız karışımdan 16 köfte hazırlayın
Cacık için kalan süzme yoğurdu öteki yoğurt ile karıştırın Zeytinyağını ek edip tuzlu ve karabiber ile tatlandırın
Sarmısağı soyun Presten geçirip ezin Kalan salatalık küpleri ile birlikte yoğurda ek edip en ince ayrıntısına kadar karıştırın Dilerseniz üstüne bir tedarik nane ekleyebilirsiniz
Sıvıyağı bir tavada kızdırıp köfteleri önlü arkalı pişecek şekilde 56 dakika kızartın Tabaklara paylaştırıp üzerlerine birer kaşık cacık ek edin
Köfteleri birer dal dereotu ile süsleyip servis yapabilirsiniz

TAVUK ÇORBASI

Malzemeler

12 su bardağı pirinç
7,5 su bardağı tavuk suyu
4 yumurta
2 limon suyu
2 sap maydanoz (ince kıyılmış)
12 kahve kaşığı karabiber
1 dere kaşığı tuz



Hazırlanışı

Pirinçleri tamamen yıkayıp 30 dakika ılık suda beklettikten sonra süzün

Tavuk suyunu büyük bir tencerede kaynatın Kaynayınca pirinci ekleyip ağır ateşte 15 dakika daha pirinç yumuşayıncaya dek pişirin Tencereyi ateşten alıp bir kenara bırakın

Yumurtaları orta doruk bir kaseye kırıp yumurta teli yada mikserde çırpın ağır ağır ve kesintisiz karıştırarak limon suyunu katın Tavuk suyundan birer birer atarak ve sürekli çırparak birkaç kaşık ekleyin Bu karışımı tavuk suyunun bulunduğu tencereye boşaltın

Tencereyi orta ateşe oturtup çorbayı 23 dakika pişirin Kaynamamasına uyarı edin yahut terbiyesi kesilir Tencereyi ateşten alıp, karabiber ve tuzu takım üzerine maydanozu serperek servis yapın

SELANİK TATLISI

MALZEMELER

Şerbeti için

2 kadeh toz şeker
2 tatlı kaşığı limon suyu
1,5 kadeh su

Hamuru için
7,5 kahve fincanı un
3,5 kahve fincanı tereyağ
1 kahve fincanı pudre şekeri

Muhallebisi için
3 kadeh süt
1 kahve fincanı nişasta
4 yumurta
12 tatlı kaşığı tuz



HAZIRLANIŞI

Sütü bir tencerede kabarana dek kaynatın Süt kaynamaya yüz tuttuğunda tuzlu ve nişasta karışımını tez tez yedirin Iyice karışınca her tarafta ateşe koyun Karıştırarak nişastalı sütlü boza kıvamına telene kadar pişirin Soğumaya bırakın Unu hamuru yoğuracağınız yere eleyin Pudra şekerini de unun üzerine eleyin Ortasını havuz gibi açın ve içine kademeli olarak eritilmiş tereyağını dökerken unu karıştırın Yağın katılması sona erince karışımı yoğurarak hamur haline getirin daha sonra içi iyice yağlanmış tepsiye boşaltın ve bir spatula yardımıyla bir parmak kalınlığında olacak şekilde düzeltin Tepsiyi orta ısılı fırında üstü pembeleşene kadar pişirin Hamur fırında pişerken soğumuş muhallebiye yumurtaları teker teker ekleyin ve bir çatal yardımıyla karıştırarakyedirin Sonradan fırından çıkan hamurun üzerine boşaltın Bir spatula yardımıyla üzerini düzeltin Üstü pembeleşince fırından alın ve kenarda soğumaya bırakın Şeker ve suyu bir tencerede karıştırıp kaynatın İnmesine yakın limon suyunu ekleyin ve koyu bir şerbet haline gelince baklava biçiminde dilimlediğiniz tatlının üzerinde gezdirin Tatlı şerbeti iyice çektikten sonradan servis yapabilirisiniz *
 
858,496Konular
981,870Mesajlar
29,908Kullanıcılar
didemkinaSon üye
Üst Alt