Yunanistan'ın Geleneksel yemekleri
Yunanistan'ın geleneksel yemeklerinden bazıları; Bianko balığı, Fgerilla salatası, Sofrita et yemeği, Zaletta tatlısı
Yunanistan mutfağından bazı yemeklerin tarifleri ise;
Peynirli Patlıcan
Gerekli olan malzemeler
2 adet patlıcan
2 dilim sert beyaz peynir
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet limon
1 cay kaşığı tuz
Yapılışı
Patlıcanları kozleyip kabuklarını soyun ve ince ince kıyın Uzerine limon suyu gezdirin Peyniri rendeleyin, zeytinyağı ve tuzu ekleyip karıştırın
Kacamak
Gerekli malzemeler
1,5 litre su
yarım kg lor peyniri
aldığı kadar mısır unu
tuz
Yapılışı
Suyu tencereye alıp kaynatın Kaynayan suya mısır ununu yavaş yavaş ilave edin Bu arada unun topaklanmaması icin, tahta kaşıkla surekli ve dikkatli bir şekilde karıştırın
Koyu bir kıvama gelene kadar mısır unu eklemeye devam edin Suyunu cekinceye kadar karıştırıp pişirin Mısır unu pişince tencereyi ocaktan alın ve kuvvetli bir şekilde surekli karıştırın Karıştırırken lor ve tuz ilave edin yavaş yavaş tereyağı ekleyin Malzemenin birbiri ile ozleşmesi icin cok iyi karıştırın Daha sonra sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Yunanistan'ın geleneksel yemeklerinden bazıları; Bianko balığı, Fgerilla salatası, Sofrita et yemeği, Zaletta tatlısı
Yunanistan mutfağından bazı yemeklerin tarifleri ise;
Peynirli Patlıcan
Gerekli olan malzemeler
2 adet patlıcan
2 dilim sert beyaz peynir
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet limon
1 cay kaşığı tuz
Yapılışı
Patlıcanları kozleyip kabuklarını soyun ve ince ince kıyın Uzerine limon suyu gezdirin Peyniri rendeleyin, zeytinyağı ve tuzu ekleyip karıştırın
Kacamak
Gerekli malzemeler
1,5 litre su
yarım kg lor peyniri
aldığı kadar mısır unu
tuz
Yapılışı
Suyu tencereye alıp kaynatın Kaynayan suya mısır ununu yavaş yavaş ilave edin Bu arada unun topaklanmaması icin, tahta kaşıkla surekli ve dikkatli bir şekilde karıştırın
Koyu bir kıvama gelene kadar mısır unu eklemeye devam edin Suyunu cekinceye kadar karıştırıp pişirin Mısır unu pişince tencereyi ocaktan alın ve kuvvetli bir şekilde surekli karıştırın Karıştırırken lor ve tuz ilave edin yavaş yavaş tereyağı ekleyin Malzemenin birbiri ile ozleşmesi icin cok iyi karıştırın Daha sonra sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun