Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yürekli Güveç

Yürekli Güveç

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
4 kuzu yüreği, toplam 750 gr
25 gr margarin veya tereyağı
1 büyük havuç, küçük eşit parçalara bölünmüş
2 kereviz sapı küçük eşit parçalara bölünmüş
12 yeşil veya kırmızı biber, küp halinde kesilmiş
1 büyük soğan, doğranmış
300 ml sıcak tavuk suyu
1 defne yaprağı
Tuz ve karabiber
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
Yeşil veya kırmızı biber halkaları, süslemek için


HAZIRLANIŞI
Yürekleri kurulayıp 1 cm kalınlığında kesin
Margarini orta boy bir tencerede eritin Yağ kızınca havucu, kerevizi, küp biberleri, soğanı katıp orta ateşte 5 dak karıştırarak pişirin Yürek parçalarını da ekleyip 23 dakika daha pişirmeye devam edin
Tavuk suyunu, defne yaprağını, tuz ve biberi ekleyin Bir taşım kaynatın Tencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte 15 saat pişirin Bu sürenin sonunda defne yaprağını çıkartın
Küçük bir kapta unu biraz soğuk suyla karıştırın Tenceredeki pişme suyundan ilave edip unlu bulamacı yine karıştırarak tencereye katın Güveci ağır ateşte 23 dakika daha pişirin Salçasını tuzunu ve biberini katıp birkaç dakika daha pişirdikten sonra halka biberlerle süsleyip servis yapın
HAZIRLAMA: Yürekleri bir tahtaya koyup uzunlamasına yarıya bölün yağlarını lifleri ve tüplerini bir makasla ayırıp iyice durulayın
BUNU BİLİYOR MUYDUNUZ?: Yürekler bir protein deposudur ve çok ekonomiktir
DONDURMA: Yürekleri tarifteki gibi pişirin ama normal un yerine daha koyu olması için mısır unu kullanın Tencereyi buzlu bir kapta soğutun sonra üstteki yağı alın ve saklayacağınız sağlam bir kaba koyun Yüreklerin sıvıyla kaplı olmasına dikkat edin Üstünü sıkıca kapatıp derin dondurucu da l ay saklayabilirsiniz
 
858,496Konular
982,178Mesajlar
30,116Kullanıcılar
Selim1717Son üye
Üst Alt