Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yurtdışında üniversite nasıl okunur?

Yurtdışında üniversite nasıl okunur?

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Yurtdışında üniversite eğitimi
Yurtdışında bir takım ülkelerde üniversite eğitimi ücretsizdir Ücretli olan ülkelerde ise eğitim maliyetleri Türkiyedeki ve Kuzey Kıbrıstaki birçok vakıf üniversitesinden daha ekonomiktir Yurtdışında bazı ülkelerde eğitim süresi lisans programları için 23 sene, yüksek lisans programları için sadece 1 yıldır Birçok ülke öğrencilere eğitim alırken parttime, ara tatillerde full time çalışma izni vermektedir Bundan Başka çoğu ülkede eğitiminizi tamamladıktan sonra oturma ve alıştırma hakkı verilmektedir

Belli üniversiteler hariç birçok üniversite öğrencilerden, ortaöğretimden yüksek not ortalaması ile mezuniyet şartı aramamaktadır Anekdot ortalaması sipariş verme yapılacak olan üniversitenin dünya veya ülke sıralamasındaki yeri konusunda etkendir Sıralamada iyi olan üniversiteler yüksek anekdot ortalaması istemektedir Dil seviyesi yeterli düzeyde olmayan öğrenciler için üniversiteler öğrencilere ya kendi bünyesinde ya da anlaşmalı bir dil eğitim kurumunda tanıdık olmayan dil eğitimi alması konusunda yönlendirme yapmaktadır
Çoğu ülkede üniversitelere başvuru için son bir dilekçe tarihi yoktur Okullarda kontenjan olduğu takdirde istenildiği zaman başvuru yapılabilir Açılış tarihleri esnektir

Çoğu üniversite Eylülde başlarken, bir takım üniversiteler Eylül, Ocak, NisanMayıs döneminde de başlayabilmektedir Avustralya ve Yeni Zelandada başlangıç tarihleri Şubat ve Temmuzdur *

858,507Konular
982,857Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt