Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yurtkur ödemeleri tebliği resmi gazate'de

Yurtkur ödemeleri tebliği resmi gazate'de
0
60

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
YURTKUR, 1984'ten bu yana katkı maddesi ve öğrenim kredisi alan ve borçlarını ödeyemeyen 1 milyon 41 kişinin borçlarının her tarafta yapılandırılmasını öngören kanun tebliği, Devlete Ait Gazetede yayımlandı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Takibe alınmış öğrenim ya da katkı maddesi borçlarının ödemesinde kolaylık sağlamayı amaçlayan bildiri hükümleri, 10 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak

Beyanname, 5917 sayılı Bütçe Kanunlarında Bulunan Bir Takım Hükümlerin İlgili Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelere Eklenmesi ile Bir Takım Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değiştirme Yapılmasına İlişkin Kanunun 15 maddesi ile 351 sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanununa eklenen geçici 4 maddesinin verdiği yetkiye istinaden anılan maddenin uygulamasına ilişkin yöntem ve esasları belirliyor

Tebliğe göre, kredi borçları takip edilen borçluların, ilgili kanun hükümlerinden faydalanmak istemeleri halinde, 5917 sayılı Kanunun yayımlandığı 10 Temmuz tarihinden itibaren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna 3 ay içinde başvurmaları gerekecek

Kanun hükmünden adet edinmek isteyen borçlular tarafından Kurumun ''wwwkykgovtr'' internet adresinden elektronik ortamda başvuruda bulunulabilecek, tatbik ile de en son 12 Ekim tarihi mesai saati bitimine kadar Kuruma şahsen veya posta aracılığıyla başvurulması gerekecek Başvurularda kimlik ve adres bilgileri ile kredi numarasının yer alması zorunlu olacak

Tebliğe kadar, 5917 sayılı Kanun kapsamında ödeme başvurusunda bulunan borçlular, öğrenim veya da katkı maddesi kredisi borçlarına, vade tarihinden anılan Kanunun yayımlandığı tarihe dek hesaplanan geç kalma zamları başlıca alınarak Kurumca hazırlanan ödeme planlarından; peşin ödeme, 12 ay eşdeğer taksitle ödeme, 24 ay eşdeğer taksit taksit ödeme ve 36 ay eşit taksitle ödeme planlarından birini tercih ederek ödeme taahhüdünde bulunacaklar

Katkı Maddesi kredisi ve öğrenim kredisinin her ikisinden borcu olanlar bambaşka ödeme seçenekleri ile seçim yapabilecekler Seçim edilen ödeme planının sonradan değiştirilmesi muhtemel olmayacak

Uygulamadan davranmak üzere başvuruda yer alan borçlular hakkında takip işlemlerinin durdurulması için durum Kurum tarafından Maliye Bakanlığına bildirilecek Hem bu hükümden yararlanarak borçlarını ayrıntılarıyla ödeyen borçlular hakkında da zorunlu bildirim yapılacak

ÖDEMELER

Peşin ödeme seçeneğinden faydalanmak isteyen borçluların, peşin ödeme hükmüne tarafından hesaplanan borçlarını, en son 12 Ekim çalışma saati bitimine değin ödemeleri gerekecek, bu takdirde gecikme zammının yüzde 75'i terkin edilecek

Taksitli ödeme seçeneklerinden birini tercih ederek adet edinmek isteyen borçluların seçim ettikleri seçeneğe göre borçları hesaplanacak ve ilk taksit kullanım tarihini takip eden aydan başlatmak üzere aylık eşit taksitler halinde ödenecek tutarlar belirtilecek Borçluların hesaplanan borçlarını ödeme planında belirlenen aylık eşit taksitler halinde ödemeleri halinde seçim ettikleri seçeneğe tarafından gecikme zamlarının açıklanmış bir yüzdesinin tahsilinden vazgeçilecek Ödeme planlarında bulunan taksitlerin, ait olduğu ayın son iş günü mesai bitimine değin ödenmesi gerekecek

Peşin ya da taksitli ödemeler Ziraat Bankası şubelerinden yapılacak

Taksitlerin süresinde ödenmemesi veya beceriksiz ödenmesi halinde borçlu, 5917 sayılı Kanunun ilgili hükümlerinden yararlanamayacak Bu durumda olanlarla ilgili gerekli takibatın yapılması için Kurum kadar Maliye Bakanlığının ilgili birimlerine gerekli bildirimde bulunulacak *