Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yürüme hızı, adım miktarı kadar önemli: 10 bin adım şart mı?

Yürüme hızı, adım miktarı kadar önemli: 10 bin adım şart mı?
0
104

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139

JAMA Internal Medicine ve JAMA Neurology bültenlerinde yayımlanan çalışmalarda, hareket takip aygıtları takan 78.500 yetişkin izlenmiş. Bu kadar fazla insanın takip edilmesi, kelam konusu çalışmaları adım ölçüsünün sıhhat bakımından doğurduğu sonuçlara nazaran objektif biçimde takip edildiği en büyük araştırmalar haline getiriyor.

Populer Science Türkiye’de yayımlanan yazıda, Sidney Üniversitesi ve Güney Danimarka Üniversitesinde çalışan araştırmacılar, günde 10.000 adıma ulaşmanın demans, kalp hastalığı, kanser ve mevt tehlikesinin azalmasıyla ilişkili olduğunu keşfetmişler. Lakin daha süratli tempoda yürümenin, atılan adım sayısının ötesine ulaşan yararlar sağladığı görülmüş.

Hızlı yürümek de hedeflenmeli

Sidney Üniversitesi Tıp Fakültesinde çalışan ve makalenin eş baş muharriri olan araştırma vazifelisi Dr. Matthew Ahmadi, “Bulguların verdiği en değerli ileti, insanların günde 10.000 adımın yanısıra daha süratli yürümeyi de hedefleyebilecek olmaları” diyor.

Güney Danimarka Üniversitesinde çalışan ve makalenin eş baş müellifi olan Yard. Prof. Borja del Pozo Cruz, “Çalışmamızın gösterdiğine nazaran bu kadar faal olmayan bireyler, 3.800 adım bile atsalar demans tehlikesini yüzde 25 azaltabiliyorlar” diyor.

Güç yürüyüşü de denilen süratli yürüme, 7 ila 9 km/saat süratte gerçekleştiriliyor.

858,498Konular
982,062Mesajlar
30,047Kullanıcılar
BreeemmmmSon üye
Üst Alt