Yüsra'yı kurtaran grupta yer alan itfaiyeci, Yüsra'nın babasının ailesine kalkan olduğunu söyledi. Gözleri dolan itfaiye eri, ''Oradaki baba da bir kahramandı. Bir kalkan görevi görmüş. onların hayatta kalmasına vesile olmuş. Bu bir kahramanlıktır. Yüsra'nın babasını unutmayacağım'' dedi.
Deprem bölgesi Elazığ'dan 24 saat sonra mucize haberi geldi. Mustafa Paşa Mahallesi'nde yıkılan bir binanın enkazından yükselen bayan çığlığını duyan gruplar harekete geçti. 24 saat sonunda enkaz altında kalan 2,5 yaşındaki Yüsra Yıldız sağ çıkarıldı, annesi Ayşe Yıldız ise 4 saat sonra kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan anne ile kızı tedavi altına alındı. Yüsra'nın kardeşi ve babası ise kurtarılamadı.
Yüsra ve annesini kurtaran takımda yer alan Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekibinden Ali Güneş kurtarılma anlarını anlattı.
İtfaiyeci Ali Güneş, gözleri dolarak o anları şöyle anlattı:
''İlk annesinin sesini duyduğumuzda 3 alt kata inmiştik...Yüsra'nın birinci sesini duyduğumuzda 'Anne' diye ağlıyordu. Bütün takım elinden geleni yaptı. Yüsra ve annesini sağ salim üst çıkarttık. Üst çıkardığımızda Yüsra bebek bir orta çok panikti. Ağlıyordu, eli yüzü toprak içindeydi. Elini tavır, 'Yüsra beni dinle, benim de senin üzere kızım var' dedim, 'Onunla birlikte oyun oynuyoruz. Sen de annenle bir arada oyun oynayacaksın' dedim. Bir anda sesini kesti 'Annemi istiyorum' dedi.
BABASI KALKAN OLMUŞ
Yüsra'nın çabucak üstünde annesi vardı. Annesinin çabucak üstünde babası vardı. Babasının öldüğü bilgisini edindik. Bu usul durumlarda genelde daima birlikte toplu bir kaçış olur. Bu toplu kaçış esnasında meskende bazen anne, bazen baba, bazen de kardeş önder rolü üstlenir. Burada önder rolünü baba üstlenmiş onu görüyoruz. Baba annesinin ve çocuklarının üzerindeydi.
YÜSRA'NIN BABASI BİR KAHRAMANDI
Bazen biz burada kimi gereçlerle bir şeyler yapıyoruz. Oradaki baba da bir kahramandı. Bir kalkan görevi görmüş. onların hayatta kalmasına vesile olmuş. Bu bir kahramanlıktır. Yüsra'nın babasını unutmayacağım.''
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.