iltasyazilim
FD Üye
MALZEME:
Koyun eti 350 gr
Nohut 12 su bardağı
Su 4 su bardağı
Soğan 2 adet
Pirinç 12 su bardağı
Kıyma 250 gr
Karabiber 1 tatlı kaşığı
Yoğurt 12 su bardağı
Yumurta 1 adet
Margarin 3 yemek kaşığı
Kuru nane 1 yemek kaşığı
Tuz
YAPILIŞI:
1Nohut yıkanır, akşamdan ıslanır, düdüklü tencereye konur Parça et, 5 su bardağı su ve yeteri kadar tuz eklenir, 40 45 dakika pişirilir 2 İnce doğranmış soğan, köftelik bulgur iriliğinde dövülmüş pirinç, yağsız kıyma, tuz ve kara biber birlikte karıştırılır, l 2 kaşık su eklenerek orta yumuşaklıkta düzgün bir hamur oluşana değin 2025 dakika yoğrulur Üzerine kurumaması için nemli bez örtülür 3 Hamurdan el ıslatılarak nohut büyüklüğünde köfteler yuvarlanır Kalan su tencereye konur, tuz ilave edilir, kaynatılır ve köfteler kaynayan suya atılır, pirinçler pişinceye kadar tutulur Bu haşlama suyu ve köfteler nohutlu karışıma eklenir 4 Yoğurt ve yumurta ayrı bir kapta iyice çırpılır, yemeğin suyundan eklenerek ılıtılır Köfteli ve etli karışım ateşe konur Yoğurt yemeğe azar azar eklenirken yemek sürekli karıştırılır, kaynayınca ateşten alınır 5 Yağ bir tavada kızdırılır, nane ekilir bir iki kez karıştırılır, yemeğin üzerine gezdirilir Not: Yuvarlama, Gaziantep yöresi Ramazan Bayramı’nın değişmez yemeğidir
Koyun eti 350 gr
Nohut 12 su bardağı
Su 4 su bardağı
Soğan 2 adet
Pirinç 12 su bardağı
Kıyma 250 gr
Karabiber 1 tatlı kaşığı
Yoğurt 12 su bardağı
Yumurta 1 adet
Margarin 3 yemek kaşığı
Kuru nane 1 yemek kaşığı
Tuz
YAPILIŞI:
1Nohut yıkanır, akşamdan ıslanır, düdüklü tencereye konur Parça et, 5 su bardağı su ve yeteri kadar tuz eklenir, 40 45 dakika pişirilir 2 İnce doğranmış soğan, köftelik bulgur iriliğinde dövülmüş pirinç, yağsız kıyma, tuz ve kara biber birlikte karıştırılır, l 2 kaşık su eklenerek orta yumuşaklıkta düzgün bir hamur oluşana değin 2025 dakika yoğrulur Üzerine kurumaması için nemli bez örtülür 3 Hamurdan el ıslatılarak nohut büyüklüğünde köfteler yuvarlanır Kalan su tencereye konur, tuz ilave edilir, kaynatılır ve köfteler kaynayan suya atılır, pirinçler pişinceye kadar tutulur Bu haşlama suyu ve köfteler nohutlu karışıma eklenir 4 Yoğurt ve yumurta ayrı bir kapta iyice çırpılır, yemeğin suyundan eklenerek ılıtılır Köfteli ve etli karışım ateşe konur Yoğurt yemeğe azar azar eklenirken yemek sürekli karıştırılır, kaynayınca ateşten alınır 5 Yağ bir tavada kızdırılır, nane ekilir bir iki kez karıştırılır, yemeğin üzerine gezdirilir Not: Yuvarlama, Gaziantep yöresi Ramazan Bayramı’nın değişmez yemeğidir