iltasyazilim
FD Üye
YUVARLAMA
1 kg kıyma
150 gram tereyağı
2 baş orta büyüklükte soğan
250 gram yoğurt
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı karabiber
un (yeteri kadar)
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
25 bardak su
Yapılışı
1 kg kıymanın içine rendelenmiş soğan, karabiber, tuz, yumurtayı ilave edip yavaş yavaş yoğurun Daha sonra içine azar azar un ilave ederek iyice yoğurup kulak memesi kıvamına geldiği zaman, fındık büyüklüğünde parçalara ayırın Unlanmış tepsinin üzerine avuç ortasında yuvarlayarak bırakın Diğer tarafta tavada iyice kızdırılmış olan yağın içinde, hazırladığınız yuvarlamaları kızartın Ayrı bir tencerenin içinde tereyağını iyice eriterek salça, tuz, kırmızıbiber ve su ilave edip kaynamaya bırakın Kaynayan suyun içine kızarttığınız yuvarlamaları boşaltın 45 dakika pişmesini bekleyin Pişen yemeğin üzerine ezilmiş kese yoğurdu, kızdırılmış yağın içine konulan kırmızı biberli sosu dökerek sıcak servis yapın AFİYET OLSUN
1 kg kıyma
150 gram tereyağı
2 baş orta büyüklükte soğan
250 gram yoğurt
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı karabiber
un (yeteri kadar)
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
25 bardak su
Yapılışı
1 kg kıymanın içine rendelenmiş soğan, karabiber, tuz, yumurtayı ilave edip yavaş yavaş yoğurun Daha sonra içine azar azar un ilave ederek iyice yoğurup kulak memesi kıvamına geldiği zaman, fındık büyüklüğünde parçalara ayırın Unlanmış tepsinin üzerine avuç ortasında yuvarlayarak bırakın Diğer tarafta tavada iyice kızdırılmış olan yağın içinde, hazırladığınız yuvarlamaları kızartın Ayrı bir tencerenin içinde tereyağını iyice eriterek salça, tuz, kırmızıbiber ve su ilave edip kaynamaya bırakın Kaynayan suyun içine kızarttığınız yuvarlamaları boşaltın 45 dakika pişmesini bekleyin Pişen yemeğin üzerine ezilmiş kese yoğurdu, kızdırılmış yağın içine konulan kırmızı biberli sosu dökerek sıcak servis yapın AFİYET OLSUN