Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yüz Yüze Eğitim İçin Yeni Karar: Hangi Okulları Kapsıyor?

Yüz Yüze Eğitim İçin Yeni Karar: Hangi Okulları Kapsıyor?
0
111

yasuo

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
75
s-72edb8e0e1bee4753fc663ca1cb0134dd0e26d68.jpg

Mesleksel ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, hoş sanatlar liseleri ve spor liselerinde 1 Mart'tan itibaren tüm sınıf düzeylerinde yüz yüze eğitim başlayacak.

MEB tarafından yapılan açıklamada, "01 Mart 2021 tarihinden itibaren de Mesleksel ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri, Hoş Sanatlar Liseleri ve Spor Liseleri derslerine ilişkin uygulama kazanımlarının yüz yüze eğitimlerine tüm sınıf düzeylerinde başlanacaktır" denildi. 

Açıklamada şu tabirlere yer verildi: 

1-Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Çok Programlı Anadolu Liseleri alan/dal derslerinin yüz yüze eğitimlerinde "meslek.eba.gov.tr" internet adresinde yayınlanmakta olan "2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı İkinci Periyot Çerçeve Öğretim Programı" kullanılacaktır.

2-Söz konusu çerçeve öğretim programlarında yer alan derslerin uygulama kazanımları yüz yüze, teorik olan kazanımları ise uzaktan eğitim yoluyla yapılacak formda Zümre Öğretmenler Kurulunca planlanacaktır.

3- Mesleksel ve teknik Anadolu lisesi, çok programlı Anadolu lisesi,  güzel sanatlar lisesi ve spor liselerinin 12'nci sınıflarında yapılacak yüz yüze eğitim, öğrencilerin merkezi imtihanlara ait beklentileri de dikkate alınarak haftada 24 ders saatini geçmeyecek halde planlanarak yapılacaktır.

4-Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Liselerinde yüz yüze ve uzaktan eğitim yoluyla verilecek dersler ve saatleri "meslek.eba.gov.tr" internet adresinde yayınlanmıştır.

5-Yüz yüze eğitimle yürütülecek eğitim ve öğretim faaliyetlerine iştirak isteğe bağlı olup devam mecburiliği aranmayacaktır. Lakin eğitim kurumunun öğrencilerin okula devamını takip edebilmesi ve bu kapsamda gerekli tedbir ve önlemleri alabilmesi hedefiyle yüz yüze eğitim faaliyetlerine katılmayacak olan öğrenciler için velileri tarafından, Covid-19 salgını kapsamında rastgele bir nedenle öğrencisini yüz yüze eğitim için eğitim kurumuna göndermek istemediğine ait talebini bir dilekçe ile eğitim kurumu müdürlüğüne iletmesi gerekecektir.

6-Mesleki Eğitim Merkezlerinde okulda yapılan alan/dal derslerinin öğretimine uzaktan eğitim yoluyla devam edilecektir.

858,496Konular
982,163Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt