Yüzbinlerce öğretmenin bilgileri çalındı Yüzbinlerce öğretmenin okul ile TC Kimlik numaraları bilgileri çalınarak paylaşım sitelerine yüklendi Milli Eğitim Bakanlığı’nın MEBBİS kapsamında uygulamaya koyduğu ve eğitim alanındaki birçok hizmetin sanal ortama taşınmasını sağlayan İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Idare Data Sistemi’ndeki (İLSİS) tüm verilerin; ünlü paylaşım sitesi Rapidshare’de paylaşıma açıldığı ortaya çıktı SQL veritabanında yayımlanan verilerde, 687 bin öğretmenin TC kimlik numaraları, isimleri, çalıştıkları okullar gibi yalnızca il ve ilçe ulusal eğitim müdürlüklerinde yer alması gereken bilgiler yer alıyor Bilgilerin tamamı yalnızca 130 Mb’lik bir alan kaplarken, daha kolay ulaşılabilmesi amacıyla sıkıştırılarak rapidshare’ye yüklenen veriler, yalnızca 13 Mb yer kaplıyor Bu verileri indirmek isteyen bir kişinin sadece bir dakikasını harcaması yetiyor Durumun ortaya çıkması, emektep ve İLSİS gibi sistemlerin güvenliğinin ne kadar sağlandığının da sorgulanmasına da niçin oldu Sadece birincil aşama bilgilerin çalındığını kaydeden MEB yetkilileri, Bakanlığın konuyu soruşturduğunu açıkladılar Yetkililer, “Sadece herkesin ulaşabileceği, sicil numaraları, TC Kimlik numaraları, çalıştığı kurumlar gibi bilgiler çalındı Ancak sicil puanları gibi kapsamlı bilgilere antre yapılamamış Konunun bir hack olayıolup olmadığı araştırılıyorTBMM KONUYU GÜNDEMİNE ALDI CHP Yalova Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Muharrem İnce, konuyu TBMM gündemine taşıdı İnce, Ulusal Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesinde, söz konusu bilgilerin nasıl kullanıma açıldığını, yeterli güvenlik önleminin alınıp alınmadığını sordu