Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yuzunuzu İki Defadan Fazla Yıkamayın

Yuzunuzu İki Defadan Fazla Yıkamayın
0
86

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Uzmanlar, sıcak yaz gunlerinin yerini serin havalara bıraktığı bugunlerde, beslenmeye daha fazla onem verilmesi gerektiğini belirterek, enerji veren gıdalar ile C vitaminli besinlerin sofralardan eksik edilmemesi uyarısında bulundu
Sonbahar aylarının grip ya da nezlenin en fazla yaygınlaştığı donem olduğuna dikkat ceken uzmanlar, insanların, geciş donemi olan sonbaharda vucudunu soğuk kış aylarına hazırlaması gerektiğini ifade ediyorlar İnsan vucudunun sebzeden meyveye, etten sute, kuru baklagillerden yağa ve ekmeğe kadar butun besin gruplarına ihtiyacı bulunduğunu, ancak, icinde bulunduğumuz sonbahar aylarında bazı gıdalara daha fazla onem verilmesi gerektiğine işaret eden uzmanlar, ozellikle potasyum yonunden zengin olan tahin, pekmez, pestil ve kurutulmuş meyvelerden oluşan gıdaların tuketilmesini oneriyor Uzmanlar, soğuk havalarda tuketilmesi şart olan gıdaların sadece kurutulmuş meyveler olmadığını dile getirerek, “Soğuk havalarda enerji veren besinler almamız gerekiyor Cunku hava soğuk olduğundan, kişinin dışarıdaki ısı derecesine uyum sağlaması icin enerjiye ihtiyacı oluyor acıklamasını yapıyor
ISPANAĞI CİĞ TUKETİN
İnsanların, sonbaharda kış mevsimine gore daha fazla grip ve nezleye yakalandığını ifade eden uzmanlar, vucudun direncini arttıran ve hastalıklara karşı koruyucu ozelliği bulunan C vitamininin fazla alınması gerektiğini belirterek, ozellikle ıspanak, semizotu ve marul gibi yeşil yapraklı sebzelerin ciğ olarak tuketilmesini tavsiye ediyor Uzmanlar, bu sebzelerin pişirildiğinde icerdiği C vitaminini kaybettiğini, ayrıca kışlık kurutulan patlıcan, yeşil fasulye ve bamya gibi sebzelerin icerdiği vitaminlerin yok olduğunu vurguluyor
C VİTAMİNİNİN FAZLASI ZARAR
C vitamini bakımından zengin olan portakal, limon, greyfurt ve mandalinanın suyu sıkılarak değil, butunuyle yenilerek tuketilmesini oneren uzmanlar, vatandaşlara şu uyarılarda bulunuyor:
“C vitamini, korunması guc bir vitamin Bu nedenle portakal, greyfurt ve limondan oluşan meyve suyunu bekletmeden anında icmek ya da yiyerek tuketmek gerekiyor Bol bol C vitamini almak lazım, diye gunde 2 kilo portakal yemek de zararlı Cunku C vitamininin fazlası idrar yoluyla vucuttan atılıyor Dolayısıyla bobrekler yoruluyor Yani C vitamini şart ama abartmamak lazım
KURUBAKLAGİLLER VE YAĞLI TOHUMLAR
Uzmanların verdiği bilgiye gore mercimek, nohut, kuru fasulye; protein, demir ve kalsiyum yonunden cok zengin Ayrıca B12 dışındaki tum B vitaminlerini barındırıyorlar Kuru baklagiller tahıllar ile birleşince ve iyi pişirilince protein değeri etin protein oranına ulaşıyor Ozellikle icinde ceşitli kuru baklagil, kuru meyve ve nişasta bulunan aşure, protein acısından cok zengin bir tatlı Ayrıca kuru fasulyenin yanına yapılan bulgur pilavıyla da aynı denge tutturulabiliyor
Fındık, fıstık, uzum ve ceviz gibi yağlı tohumların enerji kaynağı olduğunu bildiren uzmanlar, bu besinlerin ozellikle kışın tuketildiğinde enerji sağlayıp vucut ısısının dışarıdaki havaya uyumunu kolaylaştırdığını bildirdi
Kayısı, erik ve uzum gibi kurutulmuş meyvelerin ya da recellerin C vitaminini kaybettiğini dile getiren uzmanlar, onemli olanın sadece C vitamini olmadığını ifade ederek, bu besinlerin demir ve potasyum acısından oldukca zengin olduğunu belirtiyor
 

Similar threads

Genc ve sağlıklı bir cilde sahip olmak icin vitaminin onemine dikkat ceken uzmanlar, C ve E vitaminlerinin ciltte kırışmayı engellediğini ifade ediyor C vitamininin vucuttaki bağ doku denen koruyucu doku katmanının korunmasında anahtar rol ustlendiği belirtildi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Sıcak bir yaz gununde hic bir şey, buz gibi bir karpuzun veya bol maydanoz, yeşil biber ve domatesle hazırlanmış bir coban salatanın yerini tutamaz Peki, bu lezzetli yiyeceklerin aynı zamanda, cildimizi guneşin zararlı ozelliklerinden uzak tuttuğunu biliyor musunuz? Gunumuzde acık havada...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Hangi Sebze Neye İyi Geliyor Sebzelerin Faydaları Sebzeler Nelere İyi Geliyor? Demir yonunden zengin olan ıspanak, diğer yapraklı sebzelere nazaran daha cok protein iceriyor Biberde bulunan bol beta karoten ve C, P, K vitaminleri mideyi kuvvetlendiriyor A vitamini ve fosfor kaynağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
164
Bazı calışmalar, C vitamininin, vucudumuzdaki bağ doku denilen koruyucu doku katmanının korunmasında anahtar rolu oynadığını ortaya cıkardı Edinilen bilgiye gore, gunluk yaşantıda taze sebze ve meyve yiyenler yeterince C vitamini alıyor Suda eriyebilenler gurubundan olan bu vitaminler asit...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
En Yararlı Meyve Suyu Vucuda Faydalı Meyve Suları İşte o meyve suları: Gribe karşı portakal suyu C vitamini acısından zengin portakal suyu bağışıklık sistemini guclendirir Ozellikle kış aylarında iceceğiniz taze sıkılmış portakal suyu soğuk algınlıkları ve gribe karşı korur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
133
858,506Konular
983,053Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt