nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Zamanı verimli kullanmak için neler yaparsınız? bir vakit makinesi olsaydınız neler gerçekleştirmek isterdiniz ?
Hayattaki en manâlı şeylerden biride geçip giden zamanı içten kullanmak ve bu zamanın boşa geçmesini önlemektir Zamanı doğru ve verimli uygulamak için birincil yapmanız gereken planlı olmaktır
iyi bir vakit yönetimi için ilk olarak uygulanması gereken bir takım hususlar şöyle:
* Zamanın nerelere harcandığı belirlenmelidir
* Kontrolünüz altındaki yüzde 60 ’lık zaman dilimini planlayın
* İşlerinizi yük derecesine kadar sıralayın
* Tek bir işe yoğunlaşın ve işi bir kerede bitirin
* Bir sene sonradan kendinizi, işinizi, evinizi, ailenizi nasıl ve hangi noktada görmek isteğinizi belirleyin
* “Bilmiyorum, “yardım istiyorum, “yanlış yaptım diyebilin
bir vakit makinesi olsaydınız neler gerçekleştirmek isterdiniz ?
Bir vakit makinesine sahip olsaydım ilk kez beni etkileyen en büyük hatalarımın olduğu dönemlere gider bu hatalarımı düzeltmeye çalışırdım
Beni ailemi ve sevdiklerimi etkileyen olayların olduğu zamana gider o olayların olmamasını sağlardım
Pişmanlıklarımın kaynağına gider ve bunları düzeltirdim *
Hayattaki en manâlı şeylerden biride geçip giden zamanı içten kullanmak ve bu zamanın boşa geçmesini önlemektir Zamanı doğru ve verimli uygulamak için birincil yapmanız gereken planlı olmaktır
iyi bir vakit yönetimi için ilk olarak uygulanması gereken bir takım hususlar şöyle:
* Zamanın nerelere harcandığı belirlenmelidir
* Kontrolünüz altındaki yüzde 60 ’lık zaman dilimini planlayın
* İşlerinizi yük derecesine kadar sıralayın
* Tek bir işe yoğunlaşın ve işi bir kerede bitirin
* Bir sene sonradan kendinizi, işinizi, evinizi, ailenizi nasıl ve hangi noktada görmek isteğinizi belirleyin
* “Bilmiyorum, “yardım istiyorum, “yanlış yaptım diyebilin
bir vakit makinesi olsaydınız neler gerçekleştirmek isterdiniz ?
Bir vakit makinesine sahip olsaydım ilk kez beni etkileyen en büyük hatalarımın olduğu dönemlere gider bu hatalarımı düzeltmeye çalışırdım
Beni ailemi ve sevdiklerimi etkileyen olayların olduğu zamana gider o olayların olmamasını sağlardım
Pişmanlıklarımın kaynağına gider ve bunları düzeltirdim *