Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zamanınızı Programlama

Zamanınızı Programlama
0
60

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Zamanınızı Programlama Bölge Lakein (1973) zamanını denetleme edebilirseniz, hayatınızı da denetleme edebileceğinizi söylüyor Süre değerli bir maldır; herkes göre eşdeğer paylaşılır,ama epeyce öbür olarak kullanılır adeta %57’imiz şu anda ve geleceğe karşın bir yapıya sahibizdir, %33’ümüz geleceğe, %9’umuz şimdiki zamana ve yalnızca %1’imiz geçmişe yönelik tavır sergileriz Toplumların da zamana karşısında tutumları farklıdır; kimi toplumlar dakik ve her şeyi vaktinde yapan bir tavır sergilerken kimileri de dar ve zamana aldırış etmeyen bir tutum içindedirler Başarılı yöneticiler ve üretken kişiler geleceğe ya da amaçlarına karşın tavır sergilerken; başarısız, kabiliyetsiz ve işini geciktiren kişiler şimdiye, o ana karşın tutum sergilerler, düzensiz ve kadercidirler Bunların yanı sıra, durumumuz ve ihtiyaçlarımız da vakit oryantasyonumuzu etkiler; lakin yine de hayatta başarmak istiyorsak zaman oryantasyonumuzu değiştirebilmeliyiz Uyumak, yemek yemek, hedeflemek vb aktivitelere ayrılan zamanı programlamak o kadar baskı olmayabilir ya da programlanması gerekmeyebilir lakin “doldurulmamış,abes kullanılabilir saatleri programlamak zorundasınızdır Bu durumda önemli olan, kendiniz için zamanı en iyi kullanmanın yolunun ne olduğuna karar vermenizdir Bu yüzden, kullanılabilir ve mevcut zamana tarafından her hafta ve sonrasında neler yapmanız gerektiğinin bir listesini yapın ve daha öncelikli işleriniz için jurnal yapılması gerekenler listesi hazırlayın Amaçlar · Zamanınızı daha iyi göstermek için, önceliği olan aktivitelere süre ayırıp, daha az önemli şeyler için süre geçirmeyi ve zamanınızı boş yere harcamaktan kaçının · Zamanı ekonomik olarak kullanmaktan öte etkin olarak uygulamak için, o anki imkanlardan en iyisini seçin ve yapın Adımlar 1 Adım: Önceliklerinizi ortaya koyun Önünüzdeki birkaç ay için başlıca amaçlarınızı listeleyin Her bir amacı derecelendirin Ve “Benim için yapacağım en manâlı şeyler nelerdir? diye sorun En azından her ay hayattaki amaçlarınız ve organizasyonunuzun görevi hakkında her tarafta düşünün Bu durumda sahip olduğunuz kayda değer rolleri de göz önünde bulundurmak önemlidir Sahip olduğunuz rolleri yerine getirmek için fiilen kayda değer olduğunu düşündüğünüz belli başlı amaçların listesini yapın Şu Anda listenin üzerinden gidin ve her bir amacı birincil,ikincil ve sonuncu edinmek üzere derecelendirin İstediğimiz herşeyi yapamayız, fakat ikincil ve düşük önceliği olan işlere vakit ayırmaya karşısında kendimizi koruruz 2 Adım: En öncelikli amaçlarınıza gelmek içi o hafta neler yapılması gerektiğini listeleyin ve her aktiviteyi derecelendirin Her hafta durumunuzu kontrol etmek ve amacınıza gelmek için doğrusu ne yapmanız gerektiğini göz önünde bulundurmak için birkaç dakika dağıtmak sizin için yararlıdır Mesela, “İşimde daha iyi olmak ve başkalarıyla olan ilişkilerimi ilerletmek için bana tezgâhtar olacak ne öğrenebilirim?, Gelecekte karşılaşabileceğim hangi problemleri önleyebilirim?, vb Bu soruları sorarak, hayattaki başlıca amaçlarınızı maddi faaliyetlere dönüştürebilirsiniz id Becerikli ve gerçekçi olun Amaçlarla aktiviteleri birbirine karıştırmayın Ve aktiviteleri listelerken dereceleyin ancak en önce neleri yapmanız gerektiğine karar verebilin Eğer amacınıza nasıl ulaşacağınızı bilmiyorsanız, daha önce bunu başarmış insanlarla konuşun, onlardan nasihat alın veya onlar hakkında data edinin 3 Adım: Zamanınızı nasıl geçirdiğinizi gözlemleyin Zamanı nasıl boşuna harcadığınızı, nasıl önceliği az olan görevlere vakit harcadığınızı ve nasıl verimli olamadığınızı anekdot edin Ayrıca, ne zamanlar hedeflemek için en çok enerjiye sahip olduğunuza, ne zamanlar zeka olarak tetikte olduğunuza, ne vakit yorulduğunuza ve sizi nelerin öncelikli yapılması gerekenlerden uzaklaştırdığına da uyarı edin Bu bilgiler jurnal bir program oluşturmada size tezgâhtar olacak ve bu nedenle işinizi zamanında yapacaksınız 4 Adım: Haftanın değişmez aktiviteleri için başlıca bir program yapın Haftalık asıl program size neye kaç saat ayırdığınızı gösterecektir ve bu sizin değişmez programınızdır Yapmanızın zorunlu olduğu şeyleri içerir ve haftadan haftaya değişmeyerek sabit kalır Bu programı yalnızca bir kere yapmalısınız ve sonradan gerekirse geçici şartların değişmesi yapabilirsiniz Esas program sizin kontrolünüzde abes olan saatlerinizi de belirler 5 Adım: O hafta yapmanız gereken şeylerin işleyen bir listesini tutun Kısa zamanda ne yapılması gerektiğini izlemek zorundasınız Iş için zorunlu zamanı, işin bitiş tarihini ve önemini not etmek size muavin olabilir 6 Adım: Her gün için “yapılması gerekenler listesi oluşturun Manâlı ve amaca karşın aktivitelerinizi, programlanmış olan zamanınızı, geniş detaylı asıl amaçlarınızı ve o hafta sona erecek görevlerinizi göz önünde bulundurarak, haftanın her günü öncelikli olarak yapmanız gereken şeylerin neler olduğuna karar vermeniz gerekir Daha Sonra, abes zamanınızdaki aktivitelerinizi programlamaya başlayın Bu programlamayı o gün erkenden yapın Tasarlama yaparken minik işlere birincil sırada yer vermeyin ve performansınızı basit ve daha eksik önemli aktivitelere harcamayın Programınızı oluştururken ayrıntılardan kaçınmayın Eğer programınızdaki her şeyi yapamadıysanız kendinizi suçlu hissetmeyin, ertesi gün yapabilirsiniz 7 Adım: Günlük yapılması gerekenler listesini takip edin Kendinizi ödüllendirin Jurnal programınız yapabileceğiniz şeylerden oluşsun fakat realist olabilsin Elastik olmalısınız çünkü gün içerisinde yeni görevler çıkabilir Öncelikte birincil sırada yer alan aktivitelerinizi her gün boş zamanlarınızda yapmanız en temel noktadır Uzun, sizi hoşnut etmeyen ve şiddet bir görevle karşılaştığınızda derhal o lahza yerine getirmek yerine bir süre hiçbir şey yapmayıp dinlendikten daha sonra devam edebilir ya da daha küçük parçalara bölerek yapabilirsiniz Sizin için manâlı olan alanlarda organize ve üretken olmanız size bir ödüldür fakat daha fazla ödüle ihtiyacınız var Bu yüzden, programınıza dinlenme araları, arkadaşlarla sohbet için zaman ve rahatlama egzersizlerini ekleyin Program sıralamak için gereken vakit Belli Başlı programı oluşturmak yalnızca birkaç dakikanızı alacaktır Şansın Dönmesi şipşak eklenebilir Hem her gün için yapılması gerekenler listesini sıralamak titiz düşünmeyi gerektirir ve 1015 dakikanızı alır Genel Problemler · İnsanların bir programa gereklilik duymamaları ve bazı insanların programa göre hareket etmeyi sevmedikleri için reddetmeleri · Bazılarımızın esas psikolojik ihtiyaçların baskısında kalması · Çoğumuzun zamanımızı sahiden kayda değer olmayan, fakat acele olarak görülen işlerle geçirmemiz · Bir Takım insanların günlük programlarını fazla katı ve talepkar olarak oluşturmaları hayatı sıkıntıya dönüştürür Problemler olsa da, programlı olmanın ve zamanı ayarlamanın faydaları gözle görülebilirdir çünkü en azından beyninize hayatınızı etkilemesi için bir baht verirsiniz  

858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt