zamanlar Anadolu'da adlı (kişisel bir zamir) melekler mekani bireysel adıl Bireysel zamirlerinin çekimleri Onlar(nekim) N ben Sen O O O Biz siz (Kimne) Beni, Bana, Ona, Bize size onlara Onların bizim ona, onun(Bana Onu, Onu, onu, Bizi, sizi G(sat)) D senin Benim (Arkadakikonu adıl) dönüşlü Zamirler Dönüşlü zamir tipik bir cümlede bir nesne olarak duruyor, ve alt benzer Kişi veya şey anlamına gelir Konuya geri gelir konu, bu nedenle, refleksif konuşmakyansıtır Dönüşlü Zamirler yalnızca e hali veya hali oluşabilir Hangi durumda kullanılır, hızlı bir şekilde öğrenmek için soru olması gerekir 1 Misal: ne düz İngilizce anlayış geliyor: ayaklarımı yıkarım veya: ayaklarımı yıkayacağım? Burada Kime yıkama yapıyorum sorabilir miyim? Bu yüzden (bana yok!) yönelme hali: beni göstermek zorundayım Yönelme hali: Ayaklarımı yıkarım Yıkama Kendini yıkar çamaşır çamaşır id Yıkıyorsun senin kendimizi yıkayın Yıka 2 İyi Almanca söylemek bana tarağı Nasıl: misal veya: benim saç tarağı? Burada soru, Kim ya da ne sırtı var olmalı? Bu yüzden (bana!) i dava: gerekiyor İ: Benim saç tarağı Tarak O kafesleri Tarak Senin için ağlar Bir güçlük Anekdot: keşmekeş veya hatalı kavrama muhtemel İse, ek olarak güvenlik, bir Zarf, veya bambaşka bir formül göstermek gerekir Misal: dalıcılar, çocuk sıçrama Her çocuk ıslak veya öteki yardımcı olsun göstermediğini burada belirsizliğini koruyor Yani: isteyene, çocuklar birbirlerini squirt Veya: isteyene, çocuklar birbirlerini squirt (Konu zamir) alaka zamirleri Bağıl adıl önceki ilişki bir kelime, cinsiyet ve sayı göreceli zamir bu sözcük, bağlıdır Şart değişir, ama, Göreli maddesinin içeriği Bu relative clause göreli zamir tarafından tanıtıldı; ana cümleden virgül ile ayrılır Örnek: bir konser için şehrimizde Michael Jackson ,bugün, minik kız kardeşim bir imza verdi Tekil (cinsiyet erkeksi numara ) ile ilgili kelime: Michael Jackson Göreli cinsiyet ve rakam zamirleri: erkeksi tekil Dava sonrasında soru: Kim ya da ne konseri? Kim veya ne bu durumda yalın olduğunu Bu Nedenle: izafi adıl Bağıl zamir sapma: Tekil erkeksi dişi androjen Adam kadın çocuk yalın Kimin bayan, çocuğu olan adamın in hali Adam bayan çocuk kalma Çocuk, adamın hali davayı bayan Bağıl adıl sapma: Çoğul erkeksi dişi androjen Adamların yalın çocuklar kadınlar Çocukları erkekler in hali, kadınlar kimin Adamlar çıkıyor kadınlar çocuklar Adamların hali çocuklar kadınlar Bu da Tekil göreli zamir sapma: erkeksi kadınsı androjen Adamın yalın durumda bayan, çocuk Kadın olan man in hali çocuk, kimin İnsanın e hali durumunda olan bayan, çocuk, Adamın hali durumunda olan bayan, çocuk Bu olan göreli zamir sapma: Çoğul erkeksi kadınsı androjen Erkeklerin öznel kadınlar çocuklar Çocukları erkekler in hali, kadınlar kimin Flört erkekler hangi kadınları kime çocukları ne Erkek hali bayan ne çocuklar,ne Adıl) adıl demonstrasyon ( Işaret zamirini aşina (ya da nesne) ya da bilhassa dikkate değerinde bir Birey üzerinde ısrar ediyor Dikkat Çekici zamirini Konuşurken kuvvetle bilhassa vurguladı Örneğin, Eğer bir tane daha alabilirim Bu noktada, Altın yüzüğüm! Hırsızlığı görebilen bir rapor Bilezik çalan aynıydı Göze Çarpan zamirlerinin çekimi: Tekil Çoğul erkeksi kadınsı androjen tüm cinsiyetler eşdeğer Yalın: Kimin hangi kimin kimin in hali Bu flört hangi Hali: Bu göze çarpan zamirlerinin çekimi: bu bu bu (A: O O ) Tekil Çoğul erkeksi dişi androjen bütün cinsiyetler eşdeğer Bu yalın bu Bu in hali bu Bu bu bu bu çıkıyor İ, bu, bu, bu, bu Aynı benzer benzer bununla beraber sinyâl zamirini çekimi: bir bir bir ( Tekil Çoğul erkeksi dişi androjen bütün cinsiyetler eşdeğer Yalın durumda bir tek kişi olanlar Of of in hali Kalma O O O O Bu kişi olanlar i Madde olmadan önad olarak dikkat çekici zamirini çekimi: bu nesil ve böyle ve böyle Mesela: Oburiks kapı aleyhinde böyle bir kuvvet ile çaldı ve çöktü Böyle bir kasırga böyle Bir Fırtına Böyle bir şahitlik kendi: reddedildi (Soru, sonunda, zamir) soru zamirleri Soru adıl soyut bir terim bir şey bir Birey sorar Kimdi o? Sakız benim sandalyeme yapışmış kimin? Bu pisliği kime borçluyuz? Bugün kimi ziyaret edeceğiz? Ne matematik var hoca vardır? Baban nasıl araba kullanıyor? (Süresiz adıl) süresiz adıl Süresiz Zamirler bir tanıdık veya, kesin olarak ödev edilecek biri ya da bir şey için hazırlanmış olun * Isim veya * kullanılan bir önad Bir, herhangi bir, bazı, herkes, herkes, Herkes, herhangi biri, hiç kimse, (o), her şey, şey, bir, birkaç, biraz, bir şey, belirsiz Zamirler arasında Sen, kalın, hiçbir şeyise, reddedilen, mesela: birisi cümbür cemaat cümbür cemaat Yalın durumda birini kimse Birisi birisinin in hali Biriyle(em) (em) kimse yok İ durum biri(ler) kimse(ler) Yalın durumda cümbür cemaat bir başka biri Bu in hali herkesin birinin öteki (köpek) () Flört(em) biri olduğunu herkes öbür başkası İ durum biri(ler) öteki diğer diğer