Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

zamanların genel karşılaştırması

zamanların genel karşılaştırması
0
44

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
zamanların genel karşılaştırması plusquamperfekt nedir ingilizce zamanların karşılaştırılması Präsens Simdiki Zaman Futur Gelecek süre Perfekt Di'li gecmis vakit Präteritum Di'li gecmis zaman Plusquamperfekt Mis'li gecmis süre PRÄSENS: Bu zamanlarda günlük olaylar ve genel durumlar anlatilirYani yasanmakta olan ani anlatir FUTUR: Az Önce olmamis gelecekte olacak veya olabilecek olaylari anlatir Defalarca Werden yardimci fiili ile birlikte kullanilir ve asıl fiil mastar halde sona atilir PERFEKT: Olmus bitmis,artik üzerinde müdahale etme imkani olmayan olaylar veya durumlar anlatilirBu cümlelerde ikinci yerde daima haben ya da sein yardimci fiili bulunur ve belli başlı fiil en sona gider partizip formundaDi'li gecmis zamandir PRÄTERITUM: Bu da bir Di'li gecmis vakit kipidirGecmiste olan kisa süreli olaylar bununla anlatilir Daha cok jurnal konusma dilinde, hikaye ve masallarda tercih edilirCümlede ikinci yere cekimli fiil Präteritum formunda kullanilir ve baska degisiklik olmaz PLUSQUAMPERFEKT: Mis'li gecmis zamani anlatir Cümlede ikinci yerde haben veya sein fiillerinden biri Präteritum formunda kullanilirAna fiil Partizip olarak en sona gider Ich gehe ins Kino (Präsens) Ben sinemaya gidiyorum Ich werde ins Kino gehen (Futur) Ben sinemaya gidecegim Ich bin ins Kino gegangen (Perfekt) Ben sinemaya gittim Ich ging ins Kino (Präteritum) Ben sinemaya gittim Ich war ins Kino gegangen (Plusquamperfekt) id Ben sinemaya gitmistim Baska Örnekler ; Peter kauft mir ein neues Buch Peter bana yeni bir kitap satin aliyor Peter wird mir ein neues Buch kaufen Peter bana yeni bir kitap satin alacak Peter hat mir ein neues Buch gekauft Peter bana yeni bir kitap satin aldi Peter kaufte mir ein neues Buch Peter bana yeni bir kitap satin aldi Peter hatte mir ein neues Buch gekauft Peter bana yeni bir kitap satin almis  

858,498Konular
982,028Mesajlar
30,009Kullanıcılar
hshahzjxhstzSon üye
Üst Alt