iltasyazilim
FD Üye
Zarf Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*2 Adet yufka
İç harcı için ;
**1 adet büyük boy patates (2 de kullanılabilir )
**50 gr kıyma
**Sıvıyağ
**Karabiber
**Pulbiber
**Tuz
Sos için;
**2 Yemek kaşığı yoğurt
**1 Kahve fincanı sıvı yağ
**1 Adet yumurta
**Tuz
Zarf Böreği Tarifi Yapılışı
İlk olarak patatesleri rendeleyelim, suyunu sıkıp tavaya alalım ardından kıyma, sıvı yağ baharatlarını koyup iyice kavuralım ve soğumaya bırakalım Sos için malzemeleri bir kaba alıp çırpalım Daha sonra yufkanın bir tanesini tezgaha serelim ve üzerine fırça ile sostan sürelim, iyice sürdükten sonra ikinci yufkayı da üzerine serelim Yufkanın kenarlarını ortaya doğru katlayalım, zarf şekli verelim Karenin dört köşesine patatesli kıymalı harçtan koyalım ve uçlar tam ortaya gelecek şekilde kapatalım Böreğimizi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup resimde görüldüğü gibi keselim ve yumurta sarısı sürelim isteğe göre üzerine susam ve çörek otu serpebilirsiniz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim
Afiyet olsun
*2 Adet yufka
İç harcı için ;
**1 adet büyük boy patates (2 de kullanılabilir )
**50 gr kıyma
**Sıvıyağ
**Karabiber
**Pulbiber
**Tuz
Sos için;
**2 Yemek kaşığı yoğurt
**1 Kahve fincanı sıvı yağ
**1 Adet yumurta
**Tuz
Zarf Böreği Tarifi Yapılışı
İlk olarak patatesleri rendeleyelim, suyunu sıkıp tavaya alalım ardından kıyma, sıvı yağ baharatlarını koyup iyice kavuralım ve soğumaya bırakalım Sos için malzemeleri bir kaba alıp çırpalım Daha sonra yufkanın bir tanesini tezgaha serelim ve üzerine fırça ile sostan sürelim, iyice sürdükten sonra ikinci yufkayı da üzerine serelim Yufkanın kenarlarını ortaya doğru katlayalım, zarf şekli verelim Karenin dört köşesine patatesli kıymalı harçtan koyalım ve uçlar tam ortaya gelecek şekilde kapatalım Böreğimizi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup resimde görüldüğü gibi keselim ve yumurta sarısı sürelim isteğe göre üzerine susam ve çörek otu serpebilirsiniz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim
Afiyet olsun