Zarf Börek Tanımı İçin Malzemeler
Sos gereci için;
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 /2 çay kaşığı karbonat
- 2 kaşık yoğurt
- 3 yufka
- Peynir
- Maydanoz
- 1 adet kapya biber
Zarf Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce sos materyallerini karıştıralım, 1. Yufkayı serip, sostan sürelim üzerine, 2. Yufkayı serip yeniden sos sürelim, 3. Yufkayıda onun üzerine serip sos sürüldükten sonra karşılıklı iki kenarı ortaya katlayalım, sos sürelim.
- Sonra öteki 2 kenasıda katlayıp kare form verelim. Peynirli harçtan sererek tekrar kare kapatalım üzerine sos sürerek dilimleyelim.
- Dilimleme evvel kat yerlerinden artı sonrada üçgenlerin üzerinden artı ve küçük üçgenler oluşturuyoruz.