Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zatürre başlangıcı yalan

Zatürre başlangıcı yalan
0
60

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Zatürre başlangıcı yalan zatürre başlangıcı zatürre başlangıcı tedavisi zatürre başlangıcı, belirtileri, bulaşıcımı, tedavisi, belirtileri nelerdir, Mutlaka duymuşsunuzdur yada dr gittiğinizde dokdor zatürre başlangıcıdiye teşhis koymuştur Peki zatürre başlangıcı var mı; buyrun öğrenelim Melek'lerimzaturrebaslangiciyalan5c4fa4cf9ebc4alt 1548350499 1548350499 zaturrebaslangiciyalan5c4fa4cfcfb64zaturrebaslangiciyalan5c4fa4cfcfb64 zaturrebaslangiciyalan5c4fa4cfcfb64 Son senelerde adını her geçen gün daha çok duymaya başladığımız “uydurma bir rahatsızlık var: Zatürre başlangıcı!Fiilen her hastalığın bir başlangıcı vardır ve bu açıdan zatürre başlangıcı sözü hiç de yanlış değildir Alev, öksürük, balgam, emrindeki ağrısı, nefes darlığı gibi zatürre ile ahenkli şikâyetleri olan bir hastada fizik muayene bulguları da olmasına karşın akciğer röntgeninde zatürreye ait bir belirti yoksa zatürre başlangıcı terimi kullanılabilir Hastanın akciğerlerinde iltihaplanma olmakla beraber, röntgenin teknik olarak kalitesizliği, hastanın vücudunun susuz kalması (terleme ile su kaybı, ağızdan tatmin edici değişken alınamaması…), zatürrenin kalbin ardındaki kalan kısımlarda yerleşmesi gibi sebeplerle akciğer röntgeni sıradan bulunabilir Gelin görün ama, bizde konulan zatürre başlangıcı teşhislerinin yukarıda anlattığım zatürre başlangıcı tablosu ile hiçbir alâkası yok Bu şart, hastaların dikkatle dinlenip ayrıntılı olarak sorgulanmalarından sonra net olarak ortaya çıkıyor İki örnek zatürre başlangıcı hikâyesi İşte oğluna zatürre başlangıcı teşhisi konulan bir annenin anlattıkları: “hemen 31 aylık olan oğlumda bir alev çıktı fakat 36,5 ve 37,6 arası seyretti Ben alev düşürücü verdim, düştü Daha Sonra da bir daha yükselmedi gece boyu Sabahtan biz niçin oldu bu ateş diye pazar günü acile gittik Acildeki doktor oğlumun sırtını dinlerken yüzü değişti ve bizden akciğer filmi istedi Film çekildi, filme baktı ve bize “Zatürre başlangıcı, akciğer enfeksiyonu olabilir ama emin değilim dedi Bu filmle beraber bir uzmana gitmemizi istedi Ertesi gün bilirkişi doktora gittik Filme baktı, oğlumun sırtını dinledi ve “Hiçbir şey yok, antibiyotik kullanmayın dedi Eve geldik, bir gün sonra oğlumun burnu aktı ve bir gün sonra da öksürük başladı Tekrar gittik doktora; tekrar dinledi sırtını ve yeniden “Bir şey değil, boğazında hafif bir kızartı var dedi Öksürük şurubu verdi, kullandık Öksürük geçmişti iki gün daha sonra yeniden başladı, baştan geçti, dün tekrar öksürdü Ben tereddütte kaldım acaba yanlış bir çare mi diye Bir başka hekim da “Daha önce bir bronşit geçirdiyse filmde çıkar dedi Kafam karıştı, oğlum fiilen zatürre başlangıcı mıydı? Daha önce 6 aylıkken bronşit olmuştu, ağır geçirmişti Bu da bir başka annenin yazdıkları: “Bebeğim 2 ay 8 günlük 2 hafta önce ağlarken bebeğimin boğazından boğuk bir ses ve bununla beraber hırıltı geldi Derhal bebeğimi doktora götürdüm Doktorumuz “zatürre başlangıcı olduğunu, virüsün az önce boğazda olduğunu ve ciğerlerinin temiz olduğunu söyledi Antibiyotik hap verdi, 5 gün kadar kullandık ve kızımı yeniden doktora götürdüm İltihabın kuruduğunu söyledi ve ilacı kesmemizi söyledi Lakin aradan 1 hafta daha geçmesine rağmen o ses boğazından her ağladığında hâlâ geliyor ve bununla birlikte nadiren öksürüyor Geçmeyen öksürük de zatürre başlangıcı olabilir mi? Zatürre başlangıcı, bu örneklerde olduğu gibi sadece kısa zamanda gelip geçen öksürük şikâyeti olanlara çok konulan bir tanı yok Uzun süren öksürük nöbetleri olan hastalar da bu teşhisten nasipleniyorlar Son senelerde görülme sıklığı gitgide artarak hızla artan ve standart antibiyotiklere, öksürük şuruplarına, balgam sökücülere, farklı alanlara yönlendirilmiş alerji ilaçlarına yanıt vermeyen, benim ‘İstanbul Bronşiti’ adıyla tanımladığım bir klinik tablo var Doktorlar, her yaşta görülebilen fakat daha çok 5 yaşından küçük çocuklarda rastlanan bu “geçmeyen öksürük nöbetlerine teşhis koymakta zorlanıyorlar Akciğer röntgeni, tomografi, alerji ve testleri, reflü incelemesi, PPD ve daha öyle fazla tahlil temiz çıkıyor İçlerinde bronkoskopi yapılanlar bile var Zatürre diyemiyorlar çünkü bu hastaların öksürük açık havada zatürre ile ilgili ateş, balgam, iştahsızlık, hâlsizlik, düşkünlük gibi bir şikâyetleri olmuyor Muayenede de laboratuvar tetkiklerinde de zatürre bulgusuna rastlanmıyor Akciğer röntgenleri “pak çıkıyor O zaman da zatürre başlangıcı teşhisi ve en az 7 günlük “kuvvetli bir antibiyotik iğne tedavisi Allah’ın emri oluyor İstanbul Bronşiti klinik tablosuna astım demek de bronşit aramak de mümkün yok Çünkü hastalarda alerji, hırıltı, nefes darlığı gibi astımın temel belirtileri olmadığı gibi, bronşitle uyumlu alev, balgam, halsizlik, iştahsızlık gibi belirtiler de görülmüyor Onun için de bronşit başlangıcı veya astım başlangıcı gibi uydurma teşhisler de ortaya atılıyor Zatürre başlangıcı teşhisi niçin çabuk yayılıyor? Zatürre başlangıcı teşhisinin fazla tutmasının ve bu terimin salgın bir hastalık gibi yayılmasının çoğu sebebi olabilir: BİR: Bu, çoğunlukla hastanın şikâyetlerinin tamamiyle neye yan olduğunun anlaşılamadığı ve akciğer röntgeninin de adi çıktığı durumlarda konulan kaçamak bir teşhistir İKİ: Bu, ispatı olan bir tanı değildir Başka bir hekim benzer hastayı görüp “Bunda zatürre falan yok dediğinde, teşhisi koyan doktorun “Zaten başlangıçtı deme şansı vardır ÜÇ: Zatürre halkın korktuğu bir hastalıktır lakin zatürre başlangıcı daha kabul edilebilir bir teşhistir “Neyse fakat başlangıçmış sözü tahtaya da vurularak şükredilir DÖRT: Bir doktorun böyle ciddi bir hastalığı daha başlangıçta yakalaması ve tedavi etmesi hanesine başarı puanı olarak yazılır Bu doktorun adı “Zatürreyi daha başlamadan yakalayan harikulade hekima çıkar BEŞ: Bu tanı hastanın her öksürdüğünde “Aman gene zatürre başlangıcı olmasın diye doktoruna koşmasına sebep olur ancak bu, biz muayenehane hekimlerinin arayıp da bulamadığı bir şeydir Gelelim neticeye Sözlerimi, 4 yaşındaki oğlunun bir türlü geçmeyen öksürüğü olan bir babanın mektubu ile bitiriyorum: “Benim 4 yaşındaki oğlumun iki aydan beri geçmeyen öksürüğü var Kullanmadığımız öksürük şurubu, balgam sökücü, antibiyotik ve gitmediğimiz doktor kalmadı Ciğer ve sinüzit filmleri pak çıktı Koluna ilaç damlatarak alerji testi yaptılar ve alerjisi olmadığı söylendiSolunum fonksiyon testi yaptılar, alışılagelmiş çıktı Ter testi de adi bulundu Reflüden şüphelendiler, gastroya gönderdiler Asit ölçümü yapıldı Reflüsü var dediler, adeta bayram ettik ama reflü ilaçlarının da hiçbir faydası olmadı PPD testi 14 mm çıktı Bunun üstüne tomografi istendi, randevu aldık Doktoru zatürre veya verem başlangıcından belirsizlik ediyor ve “Tomografide de bir şey çıkmazsa son çare ciğerlere aletle bakılması lâzım diyor Fazla korkuyoruz Ahmet Rasim Küçükusta  

858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt