Zayıflama hapı yerine mantar tüketin Doğuda, karbon, oksijen, azot ve fosfor gibi organik maddelerin bileşenlerine ayrılmasında manâlı bir rol oynayan mantar, ırk için de önemli bir gıda maddesi özelliği taşıyor Doç Dr Celalettin Öztürk, mantar içinde yoğun olarak yer alan A, C, D vitaminleri ve zengin minerallerin, sağlıklı beslenmede kayda değer bir yeri olduğunu belirtti Öztürk, hafif lifli yapısıyla midede hazmı ve bağırsaklar kadar emilmesi kolay olan mantarların önemli bir besin kaynağı olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:Ülkemizde yetişen öyle çok mantar türünde, güç kaynağı olan karbonhidrat miktarı oldukça yüksektir Kolesterol oranı fazla düşük İçeriğinde yağ oranı yok denecek değin düşük olan ve şüphesiz kolesterol içermeyen mantar, dinç bir perhiz listesinin birincil sırasında yer almalıdır Çünkü, zayıflama, şeker ve yağ gibi bazı maddelerin alınması yasak olan perhiz programlarında iki taraflı nitelik, gıda değeri yüksek, oysa kolesterol oranı düşük yiyecek maddeleri tüketmektir Mantar ise bu özellikleriyle hemen her değişiklik diyete son derece yerinde bir besin maddesidir