Zayıflamak icin neler yapılmalı?
Oğun atlamanın, bazal metabolizmayı (ic organların istem dışı harcadığı enerjiyi) yavaşlattığını ve bu nedenle vucudun enerji harcamasını azalttığını ifade eden Samsun Ondokuz Mayıs Universitesi'nden Doc Dr Funda Elmacıoğlu, ''Rejim yapacağım diye uzun sure ac kalmak, anlama ve algılama duzeyini azaltır, trafik ve iş kazalarına neden olur'' dedi
Sağlık Hizmetleri Meslek Yuksek Okulu Oğretim Uyesi ve Beslenme Uzmanı Doc Dr Elmacıoğlu, gunumuzde insanlar zamanla yarıştığı icin, genellikle sabah kahvaltısı yapmadığını ya da oğle yemeklerini geciştirdiklerini belirtti Doc Dr Elmacıoğlu, şunları soyledi:
''Oysa sabah kahvaltısı yapmamak ve oğleye kadar uzunca bir sure ac kalmak, organizmanın sağlıklı calışmasını engeller Uzun suren aclıklarda bireyin kan şekeri duşer Bu durum, ister istemez calışma ve aktivite duzeyini etkiler Bu şekilde istemeyerek ya da rejim yapacağım diye uzun sure ac kalmak, anlama ve algılama duzeyi azalır, trafik ve iş kazalarına neden olur''
Oğun sayısı
Oğun atlamanın, bazal metabolizmayı (ic organların istem dışı harcadığı enerji) yavaşlattığını ve bu nedenle vucudun enerji harcamasını azalttığını ifade eden Doc Dr Elmacıoğlu, sozlerini şoyle surdurdu:
''Bu da şişmanlığın bir nedenidir Cevrenizde pekcok kişinin, oğun atlayarak, oğun sayısını azaltarak ya da uzun sure ac kalarak zayıflamak istediğine, ancak bir turlu zayıflayamadığına tanık olmuşsunuzdur Halbuki oğun atlamak yerine, gunde en az 3 ana (kahvaltı, oğle yemeği, akşam yemeği) ve 23 ara oğun (kuşluk, ikindi, gece) olmak uzere, besinleri 56 oğunde onerilen miktarlarda tuketmek sağlıklıdır''
''Sık aralıklarla beslenmek, gereğinden fazla yemek yemeyi onler''diyen Doc Dr Elmacıoğlu, ''Sık aralıklarla alınan gıda acıkmayı onleyerek, sonraki oğunde besin alımını azaltır Her oğunden sonra besinlerin ısı etkisiyle enerji harcamasını artırır ve yine insanların kan şekerinin kontrolunu ve duzenlenmesini sağlar'' diye konuştu
Doc Dr Elmacıoğlu, yeterli ve dengeli beslenmek icin oğun atlanmamasına, bunun alışkanlık haline getirilmemesine ve gunluk ihtiyacın en az uc oğunde tuketilmesine ozen gosterilmesini onerdi
Oğun atlamanın, bazal metabolizmayı (ic organların istem dışı harcadığı enerjiyi) yavaşlattığını ve bu nedenle vucudun enerji harcamasını azalttığını ifade eden Samsun Ondokuz Mayıs Universitesi'nden Doc Dr Funda Elmacıoğlu, ''Rejim yapacağım diye uzun sure ac kalmak, anlama ve algılama duzeyini azaltır, trafik ve iş kazalarına neden olur'' dedi
Sağlık Hizmetleri Meslek Yuksek Okulu Oğretim Uyesi ve Beslenme Uzmanı Doc Dr Elmacıoğlu, gunumuzde insanlar zamanla yarıştığı icin, genellikle sabah kahvaltısı yapmadığını ya da oğle yemeklerini geciştirdiklerini belirtti Doc Dr Elmacıoğlu, şunları soyledi:
''Oysa sabah kahvaltısı yapmamak ve oğleye kadar uzunca bir sure ac kalmak, organizmanın sağlıklı calışmasını engeller Uzun suren aclıklarda bireyin kan şekeri duşer Bu durum, ister istemez calışma ve aktivite duzeyini etkiler Bu şekilde istemeyerek ya da rejim yapacağım diye uzun sure ac kalmak, anlama ve algılama duzeyi azalır, trafik ve iş kazalarına neden olur''
Oğun sayısı
Oğun atlamanın, bazal metabolizmayı (ic organların istem dışı harcadığı enerji) yavaşlattığını ve bu nedenle vucudun enerji harcamasını azalttığını ifade eden Doc Dr Elmacıoğlu, sozlerini şoyle surdurdu:
''Bu da şişmanlığın bir nedenidir Cevrenizde pekcok kişinin, oğun atlayarak, oğun sayısını azaltarak ya da uzun sure ac kalarak zayıflamak istediğine, ancak bir turlu zayıflayamadığına tanık olmuşsunuzdur Halbuki oğun atlamak yerine, gunde en az 3 ana (kahvaltı, oğle yemeği, akşam yemeği) ve 23 ara oğun (kuşluk, ikindi, gece) olmak uzere, besinleri 56 oğunde onerilen miktarlarda tuketmek sağlıklıdır''
''Sık aralıklarla beslenmek, gereğinden fazla yemek yemeyi onler''diyen Doc Dr Elmacıoğlu, ''Sık aralıklarla alınan gıda acıkmayı onleyerek, sonraki oğunde besin alımını azaltır Her oğunden sonra besinlerin ısı etkisiyle enerji harcamasını artırır ve yine insanların kan şekerinin kontrolunu ve duzenlenmesini sağlar'' diye konuştu
Doc Dr Elmacıoğlu, yeterli ve dengeli beslenmek icin oğun atlanmamasına, bunun alışkanlık haline getirilmemesine ve gunluk ihtiyacın en az uc oğunde tuketilmesine ozen gosterilmesini onerdi