imageszayiflamakicinpirinc5add5163789da
Hem ekonomik oluşu hem de lezzetyle pirincin hayatımızdaki yeri tartışılmazPirincin yeni yapılan bir calışma ile zayıflatıcı etkisi de ortaya cıkarıldı
Bu calışma, pirinc tuketen kişilerin pirinc yemeyen kişilere kıyasla fazla kilolu olma olasılığının daha duşuk olduğunu, daha dar bel cevresine sahip olduğunu ve genel olarak daha sağlıklı bir beslenme duzenleri olduğunu gosteren yakın zamanda yayımlanmış iki calışmayı da iceren gelişen literature katkıda bulunmaktadır
Kahverengi ve beyaz pirincin tokluk ya da doygunluk uzerindeki etkilerini inceleyen ilk insan klinik calışmasında, Minnesota Universitesi Gıda Bilimi ve Beslenme Bolumundeki araştırmacılar, beyaz ve kahverengi pirincten oluşan 400 kalorilik kahvaltıları 400 kalorilik standart glikoz cozeltili kontrolle kıyaslayan normal kilolu 20 erişkin erkek ve kadın arasındaki tokluk işaretlerini karşılaştırmıştır Her denek farklı zamanlarda uc test kahvaltısı yapmış ve ardından araştırmacılar yemekten dort saat sonra aclık ve tokluğu değerlendirmiştir
Sonuclar tokluğun test kahvaltıları arasında anlamlı olcude farklılık gosterdiğini, hem beyaz hem de kahverengi pirincte glikozlu iceceğe kıyasla artan tokluk ve doygunluk yaşandığını gostermektedir
Hem ekonomik oluşu hem de lezzetyle pirincin hayatımızdaki yeri tartışılmazPirincin yeni yapılan bir calışma ile zayıflatıcı etkisi de ortaya cıkarıldı
Bu calışma, pirinc tuketen kişilerin pirinc yemeyen kişilere kıyasla fazla kilolu olma olasılığının daha duşuk olduğunu, daha dar bel cevresine sahip olduğunu ve genel olarak daha sağlıklı bir beslenme duzenleri olduğunu gosteren yakın zamanda yayımlanmış iki calışmayı da iceren gelişen literature katkıda bulunmaktadır
Kahverengi ve beyaz pirincin tokluk ya da doygunluk uzerindeki etkilerini inceleyen ilk insan klinik calışmasında, Minnesota Universitesi Gıda Bilimi ve Beslenme Bolumundeki araştırmacılar, beyaz ve kahverengi pirincten oluşan 400 kalorilik kahvaltıları 400 kalorilik standart glikoz cozeltili kontrolle kıyaslayan normal kilolu 20 erişkin erkek ve kadın arasındaki tokluk işaretlerini karşılaştırmıştır Her denek farklı zamanlarda uc test kahvaltısı yapmış ve ardından araştırmacılar yemekten dort saat sonra aclık ve tokluğu değerlendirmiştir
Sonuclar tokluğun test kahvaltıları arasında anlamlı olcude farklılık gosterdiğini, hem beyaz hem de kahverengi pirincte glikozlu iceceğe kıyasla artan tokluk ve doygunluk yaşandığını gostermektedir