zayıflamak ve kilo artışı için öneriler Gençlerin gelişme döneminde zayıflık fazla sık görülen, özellikle ruhsal problemler, mesela gönül sorunları ya da okulla ilgili sıkıntılar bu duruma yol açabilir Lakin zayıflama, bir hastalığın ön belirtisi olarak da göz önünde bulundurulmalıdır Beceriksiz gıda, ishal, enfeksiyonlar ve salgıbezi hastalıkları, hem kan yaratıcı organların hastalıkları da çoğunlukla çocuğun zayıflamasına niçin olabilir Kilo kaybının bir başka nedeni de hormon dengesindeki bozukluklar olabilir Eğir kökü: Besleyici ve yeterli bir beslenmeye karşın keskin zayıflığın nedenlerinden biri de metabolizma bozukluğu olabilir Bu konuda eğir kökünün iyileştirici güçleri muavin olabilir Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış eğir kökü, bir kadeh soğuk suda 12 saat demlendirildikten sonradan ısıtılır ve süzülür Gün her tarafında, her öğünden önce ve sonradan birer yudum almak üzere, günde toplam 6 yudum eğir kökü çayı içilir Bu miktardan fazla içilmemelidir! Çay, ısıtılmış bir termosta sıcak durumda muhafaza edilebilir Eğir kökü bütün banyosu: Jurnal 6 yudum eğir kökü çayının yanı sıra, ara sıra eğir kökü tam banyosu da çok yararlı olabilir İnce kıyılmış 200g eğir kökü, 5 litre soğuk suda 12 saat demlendirildikten daha sonra ısıtılır ve banyo suyuna eklenir Kalp bölgesi suyun haricen kalmalıdır Banyo süresi 20 dakikadır Vakit sonunda kurulanılmadan bir bornoz giyilir ve sıcak yatakta bir saat süreyle ter atılarak dinlenilir alıntıdır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.