Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zayıflamayı kolaylaştıracak ipuçları

Zayıflamayı kolaylaştıracak ipuçları
0
101

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
Zayıf ve formda olmak tertipli beslenmeyi gerektiren bir hayat usulüdür. Bunun içinde her yaşta,hayatın her aşamasında dikkatli olmak gerekir. Bu nedenle ne kadar erken başlanırsa o kadar güzel olur. Şayet sizde bir an evvel başlamak istiyorsanız işte size küçük birkaç ipucu..


  • GÜNLÜK TUTUN!
Her gün bir not defterine hangi saatte, ne ölçüde ve ne yediğinizi yazın. Gün içerisinde kâfi ölçüde su içiyor musunuz? Yeteri sıklıkla meyve zerzevat tüketiyor musunuz? Ara öğün alışkanlığınız var mı? Gerçek yaptığımızı düşünürken yanlışlar da yapabiliriz.


  • AÇ KALMAYIN!
Öğün atlayarak kilo vermenize yardımcı olduğunuzu düşünebilirsiniz ancak tersine metabolizmanızı yavaşlatmış olursunuz. 2,5–3 saatten çokça aç kalmayın. 150–200 kalori civarında ara öğünler tüketirseniz hem kan şekerinizi dengelemiş, hem metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olmuş hem de formda kalmış olursunuz.


  • SU TÜKETİMİNİZİ ARTIRIN..
Ortalama yetişkin bir bireyin vücudunun % 55–75 i sudur. Lakin bu yüzdeler yaşa, cinsiyete, vücut bileşimine ve başka faktörlere nazaran değişim gösterebilir. Suyun; besinlerin emilim ve sindirim sırasında hücrelere taşınması, kabızlığın önlenmesin, vücut organlarının ve dokularının korunması, toksinlerin vücuttan arındırılması üzere birçok vazifesi vardır. Bu nedenle diyette günlük 8–10 bardak suya kesinlikle ehemmiyet verilmelidir.


  • NE KADAR YEDİĞİNİZİ FARK EDİN!
Yemeklerinizi ne kadar süratli tarafsanız o kadar geç, ne kadar yavaş tarafsanız o kadar çabuk doyarsınız. Yemek tarafken yiyeceğiniz kadarını tabağınıza koyun ve fazlasını tüketmeyin.



Küçük lokmalar halinde ve çok çiğneyerek yemeye dikkat edin. Kısaca fark ederek yemek yiyin!


  • LİFLİ AZIKLAR TÜKETİN
Posa içeriği en çokça olan besin öbeği kuru baklagillerdir, bunları sert kabuklu meyveler, tam tahıllı ekmekler, zerzevat ve meyvelerdir. Bu üzere yiyeceklerin yağ nispetinin düşük ve kalorisinin az olmasının yanı sıra kolesterolü de düşürücü tesiri vardır. Kabuklu yenen meyveler soyularak yenen meyvelere nazaran daha çok posa içerir. Her gün en az 1 öğününüzün yanına salata ek ederek hem vitamin ve lif tüketiminizi artırmış hem de tokluk hissinizin daha çabuk oluşmasını sağlamış olursunuz.



Dyt. Sernaz ÇAKIR



 
858,460Konular
981,103Mesajlar
29,527Kullanıcılar
ConsternatedSon üye
Üst Alt