Protein ve vitaminler vücudumuz için vazgeçilmezdir. Her öğünde kesinlikle tüketin.
Nişasta ve şeker kaliteli karbonhidrat kaynaklarından sağlayın. Toz şeker ve saf beyaz undan yapılan hamur işlerini hayatınızdan çıkarın.
Mükellef bir sofra hazırlayamadığınız hengam 1 dilim kızarmış ekmek ve beyaz peynir ile geçiştirmeyi öğrenin.
Vücudunuzun şeker gereksinimini kuru meyve, bal ve pekmez üzere doğal besinlerden karşılayın.
Hayvanlardan elde edilen doymuş yağ ve margarin asla kullanmayın.
Et tüketirken kesinlikle yağsız kısımlarından satın alın.
Yemeklerinde kullandığınız bitkisel yağın rafine edilmemiş ve kokulu olanlarından seçin.
Günlük çalışma kuvvetinizi size sağlayacak olan sabah birinci olarak tükettiklerinizdir. Bu nedenle kahvaltı ismi altında aslında sabah yemeği yiyorsunuz. Yataktan kalkar kalmaz iştahınız şimdi açılmamıştır ve o devir 1 bardak ılık su tüketebilirsiniz. Hiç bir şey yemeden haneden çıkmayınız. Sabah 1 adet portakal tüketip üzerine kısa bir yürüyüş ve koşuya çıkıp güne o denli başlayınız. Böylelikle güne enerjik ve mesrur olarak başlayacaksınız.
Sabah yemeğinde peynir, yumurta, yağlı tohumlar ve tarçın ek edilmiş sıcak süt tüketiniz. Bu temeli her sabah tatbike ihtimam gösterin.
Öğlen ve akşam öğünlerinden birkaç saat evvel açlık hissederseniz rafine içecekler ve hamur işi tarafına meyve, zerzevat suyu, yoğurt, ayran ve süt üzere kaliteli besinlerden birini tercih ediniz.
Yemek yemeye çiğ zerzevat salatası ile başlayınız ve devamında proteinli bir yemek ve su mekanına ayrana nokta veriniz.
Yemeklerden en az 1 saat sonra sağlıklı bir sindirim gerçekleştirmek ve hazımsızlığa karşı sıcak bitki çayı yahut 1 fincan türk kahvesi tüketiniz.
Yatmadan çabucak evvel, metabolizmanızı uyku boyunca sabaha kadar uyanık tutmak için ballı yoğurt, tarçınlı süt ve ıhlamur seçeneklerinden birini tüketip , kaliteli bir uyku geçirin.
Sevgilerimle...
Diyetisyen Elif Fedakar