iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
3 adet orta boy kabak 500 gram doğranmış beyaz lahana 6 adet orta boy yeşil sivri biber 12 su bardağı haşlanmış nohut 14 kase tarhun otu 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı kimyon 800 ml su
NASIL YAPILIR?
Bol suda yıkayıp uç kısımlarını kestiğiniz kabakları, kabuklarını soymadan iri parçalar halinde doğrayın Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil sivri biberleri iri parçalar halinde doğrayın Bol suda yıkayıp kuruttuğunuz doğranmış beyaz lahanaları tencereye alın Tarhun otu, haşlanmış nohut, doğranmış yeşil sivri biber ve kabakları tencereye alın Üzerlerine az miktarda zeytinyağı gezdirin, kimyon serpiştirin Suyunu eklediğiniz çorbayı, kapağı kapalı tencerede ve kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin Son olarak mutfak robotundan geçirdiğiniz püre çorbayı, sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın
3 adet orta boy kabak 500 gram doğranmış beyaz lahana 6 adet orta boy yeşil sivri biber 12 su bardağı haşlanmış nohut 14 kase tarhun otu 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı kimyon 800 ml su
NASIL YAPILIR?
Bol suda yıkayıp uç kısımlarını kestiğiniz kabakları, kabuklarını soymadan iri parçalar halinde doğrayın Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil sivri biberleri iri parçalar halinde doğrayın Bol suda yıkayıp kuruttuğunuz doğranmış beyaz lahanaları tencereye alın Tarhun otu, haşlanmış nohut, doğranmış yeşil sivri biber ve kabakları tencereye alın Üzerlerine az miktarda zeytinyağı gezdirin, kimyon serpiştirin Suyunu eklediğiniz çorbayı, kapağı kapalı tencerede ve kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin Son olarak mutfak robotundan geçirdiğiniz püre çorbayı, sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın