Zeka Açan Dualar Hafıza Açan Dua Fikir Açıcı Dua Akıl Açan Dualar Yer gök dua ile duruyor diye gereksizce dememiş büyüklerzekaacandualar5c5439864d5f4alt El açıp Hak'ka dileklerini sunan bir müminden daha mutlu kim olabilir oysa; Allah ona iste demiş te o da elini açmış Yaradan'azekaacandualar5c5439864d5f4alt Bu yazımızda hafıza, zeka açan dualardan bazılarını sizlerle paylaşıyoruz meleklerzekaacandualar5c5439864d5f4alt 1548183933 1548183933 zekaacandualar5c543986d8aaezekaacandualar5c543986d8aae zekaacandualar5c543986d8aae Unutkanlıktan kurtulmak ve zekanın açılması için bu dua okunur Bismillahirrahmanirrahim, Ferdün, Hayyün, Kayyumun, Hakemun, Adlün, Kuddüsün İyyake na'büdü ve iyyakenesta'in İnna fetehna kir fethen mubinaDokuz defa okunacak Ya kebirü entellezi la tehdil ukulü livasfi azametiBin defa okunacak Sonra : Subhane rabbiyel a'ladenecek Sonradan, Sübhane minennaril eflaki, biezkaril emlaki kema tüskinül arza biezkarizzakirine, kale li ezkari himiletin lil mahmuline, ve meskenetin lil miskinine, ve muherriketin lil mutehharrikine, sübhane men hüve külle yevmin hüve fi şe'ninokunacak Cuma gecesi (perşembeyi cumaya bağlayan gece) olunca, gecenin son üçte birinde kalkabilirsen kalk Çünkü o an (meleklerin de hazır bulunduğu) meşhûd bir andır O anda yapılan dua müstecabtır Kardeşim Ya'kub da evlatlarına şöyle söyledi: Sizin için Rabbime istiğfâr edeceğim, hele cuma gecesi bir gelsinEğer o vakitte kalkamazsan gecenin ortasında kalk Bunda da muvaffak olamazsan gecenin evvelinde kalk Dört rek'at namaz kıl Birinci rek'atte, Fâtiha ile Yâsin sûresini oku, ikinci rek'atte Fâtiha ile Hâmim, edDuhân sûresini oku, üçüncü rek'atte Fâtiha ile Eliflâmmîm Tenzîlü'ssecde'yi oku, dördüncü rek'atte Fâtiha ile Tebâreke'lMufassal'ı oku Teşehhüdden boşaldığın süre Allah'a hamdet, Allah'a senayı da hoş yap, bana ve öteki peygamberlere salât oku, güzel yap Mü'min erkekler ve mü'min kadınlar ve senden önce gelip geçen mü'min kardeşlerin için istiğfat et Sonra bütün bu okuduğun duaların sonunda şu duayı oku: Allahım, bana günahları, beni hayatta sonsuz kıldığın müddetçe ebediyen terkettirerek acıma eyle Bana faydası olmayan şeylere teşebbüsüm nedeniyle bana acı Seni benden râzı kılacak şeylere hüsni nazar etmemi bana nasîb et Ey semâvât ve arzın yaratıcısı olan celâl, ikram ve dil uzatılamayan izzetin sâhibi olan Allahım Ey Allah! ey Rahman! celâlin hakkı için, yüzün nuru hakkı için kitabını bana öğrettiğin gibi hıfzına da kalbimi icbâr et Seni benden razı kılacak şekilde okumamı nasîb et Ey semâvât ve arzın yaratıcısı, celâlin ve yüzün nuru hakkı için kitabınla gözlerimi nurlandırmanı, onunla dilimi açmanı, onunla kalbimi yarmanı, göğsümü ferahlatmanı, bedenimi yıkamanı istiyorum Çünkü, hakkı bulmakta bana ama sen takviye edersin, onu bana oysa sen nasib edersin Herşeye ulaşmada zor ve güç ama büyük ve ulu olan Allah'tandır