Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeki Alasya, 15 yıldır Mason olduğunu açıkladı

Hoş geldin! isamo tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Zeki Alasya, 15 yıldır Mason olduğunu açıkladı
0
94

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
61
Star gazetesinden Murat Menteş'e konuşan Alasya, partneri Metin Akpınar'ı Mason yapamamaktan şikayet etti

Türk sinema ve tiyatrosunun en meşhur oyuncu ve yönetmenlerinden Akıllı Alasya, niçin Mason olduğunu açıkladı Star gazetesinden Murat Menteş'e konuşan Alasya, partneri Metin Akpınar'ı Mason yapamamaktan şikayet etti

İşte o röportajın ilgili bölümü

Masonlukla bir ilginiz var mı?
# Ben Mason'um

Masonların dünyayı yönettiği söyleniyor Siz de yönetiyor musunuz?
# Hayır, dünyayı yönetmiyorum Masonluk bir etik ve kardeşlik sistemidir Bir din değildir kesinlikle İnsanların kardeş olması gerektiğini öne çıkaran bir yapıdır Çok fena tanınıyor Ben Mason olmaya kalktığım günlerde ailem dehşete kapıldı

Ne vakit Masonluğa geçtiniz?
# 15 yıl oldu

Metin Akpınar 'Akıllı bana Mason olmayı önerdi, kabul etmedim' diye bir tanımlama yapmıştı Pek mi gerçekte?
# E natürel, ben Mason olunca, Metin'in de Mason olmasını istedim Lakin yanaşmadı

Kimler Mason oluyor?
# Mesleğinde ileri gitmiş kişiler kabul ediliyor Zenginlerin toplandığı bir yer değildir Ben Mason olduğumda kiralarımı ödemekte zorluk çekiyordum

Kaç Mason var?
# Dünyada 6 milyon, Türkiye'de de 15 bin Masonluk milli bir kuruluştur Sanıldığı gibi kökü dışarıya, Siyonist filan değildir Ateistseniz Mason olamazsınız

Hangi dinden almak gerekiyor?
# Kesin bir dinden ziyade, Yaratıcıya güvenmek gerekir Yaratıcı'ya 'Evrenin Yüce Mimarı' diyoruz Bence fazla hoş bir sözcük grubu Masonluğu kaba ve aşağılık bir şey olarak anlatan kitaplar okumuştum Halbuki ahilik, Bektaşilik, Mevlevilik gibi bir oluşum

Masonluk size çok şey kattı mı?
# Çok Sabırlıydım, sabrım arttı Paylaşmayı severdim, paylaşımcılığım arttı Üçbeş kişi bir araya gelip saçma sapan şeyler konuşuyorduk Futbol, para, kadınlar, rivayet Bir arayışa girmiştim Masonlukta karar kıldım Fazla memnunum

Çok acayip Masonlar genellikle Masonluklarını gizler
# Evet Başlarına bir şey gelecek diye korkuyorlar Mesela Devlet Tiyatrosu'nda fazla Mason var, söylese işinden olacak

Eklemek istediğiniz bir şey var mı üstadım?
# Bu üstat lafını fazla severim, biz Masonlar fazla kullanırız Hayatta her şey olur, para gelir, şöhret gelir, data gelir Hepsinden önemlisi iyi insan olmaktır

ekolay *

858,506Konular
983,054Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt