Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zelenski 'NATO'ya Üye Olamayacağımızı Duydum' Dedi: 'Bunu Kabullenmemiz Gerek'

Zelenski 'NATO'ya Üye Olamayacağımızı Duydum' Dedi: 'Bunu Kabullenmemiz Gerek'
0
26

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
s-c36a2090ad7da915fd53cb5df6facc91490b6fe8.jpg

Rusya işgali altındaki Ukrayna'nın lideri Volodimir Zelenski, video konferans aracılığıyla İngiltere'nin başşehri Londra'da düzenlenen Ortak Sefer Gücü (JEF) Toplantısı'na katıldı. Toplantıda 'NATO’ya üye olmayacağımızı duyduk' diyen Zelenski, 'bunu kabullenmemiz gerek' dedi.

Bugün görüntü konferans aracılığıyla İngiltere'nin başşehri Londra'da düzenlenen Ortak Sefer Gücü (JEF) Toplantısı'na katılan Ukrayna Devlet Lideri Volodimir Zelenski, Avrupalı başkanlara seslendi.

Zelenski, NATO’ya üye olmayacağının Ukrayna’nın kabullenmesi gereken bir gerçeklik olduğunu belirterek, 'NATO’ya üye olmayacağımızı duyduk. Gerçek bu. Bunu kabullenmemiz gerek” sözlerini kullandı.

'Asgari teçhizat gönderimi artmalı'

Konuşmasında, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline karşı 'ahlaki duruş' sergileyen ülkelere teşekkür eden Zelenski, ülkesine daha fazla takviye verilmesi davetinde bulunarak Batı ülkelerine, Ukrayna’ya askeri teçhizat gönderimini önemli manada artırmaları daveti yaptı.

Zelenski, Avrupa tarafından şu anda reaksiyonunu gösterilmezse, Rusya'nın Avrupa'nın öteki bölgelerini de maksat alabileceğine dikkat çekerek, şu sözleri kullandı:

'Hala Rusya'nın savaş makinesini durdurabiliriz. Hala insanların öldürülmesini durdurabiliriz. Birlikte yapmak ve demokrasinin yıkımını durdurmak ve artık bizim topraklarımızda bunu durdurmak daha kolay olacak yoksa onlar size de gelecekler. Hepimiz Rusya'nın hedefiyiz. Bize yardım ederek kendinize yardım edin.'

Boris Johnson'dan destek

trthaberstatic.cdn.wp.trt.com.tr
Zelenski'nin akabinde konuşan Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson da içinde bulunulan durumun 'çaresiz bir an' olduğunu belirterek, başkanların, Ukrayna'yı desteklemek için daha fazlasını yapması gerektiği vurguladı.

Johnson, 'Bize daha fazlasını yapmamız için epeyce haklı olarak meydan okudunuz ve yapabileceğimizi ve daha fazlasını yapmamız gerektiğini biliyoruz' dedi.

858,496Konular
981,633Mesajlar
29,718Kullanıcılar
MercestgSon üye
Üst Alt