Bircok sağlık sorununun tedavisinde onemli bir bitki olan zencefil, gundelik hayatımızdan eksik olmaması gereken doğanın mucizelerinden bir tanesidir Peki, zencefil nasıl tuketilmeli, zencefil cayı nasıl demlenir? Bu soruların yanıtları sizlerle
Zencefilin oldukca cok faydası bulunuyor Kanser, Alzheimer, grip gibi rahatsızlıklara iyi geliyor Aynı zamanda bağışıklık guclenmesine ve iltihabın azalmasına da cok yardımcı oluyor Zencefil hem yemeklerde kullanılabilir hem de cay olarak icilebilir İşte, zencefili tuketme yolları;
Zencefil Nasıl Kullanılır? Zencefil cayı demleme
Zencefili tuketmenin pek cok yolu vardır Sizlere 3 farklı yonteminden bahsedeceğiz Bunların ilki ise, en cok kullanılan yontemi, zencefil cayı demleme Zencefil cayını demlemek oldukca basit Tek yapmanız gereken 3 bardak kaynatılmış suyun icine az miktarda zencefil koku eklemek ve demlemeye bırakmak İcerken tatlanması icin bal veya esmer şeker kullanabilirsiniz Zencefil cayı demlerken, zencefil koklerinin iyice yıkanmış olmasına dikkat edin
Sutlu Zencefil Cayı
Cok az kişi tarafından bilinen bu tarifi 5 dakika da hazırlayabilirsiniz Az miktarda taze zencefil 1 bardak kaynar su ve 2 bardak sutle karıştırılır Karışım daha sonra 5 dakika kısık ateşte bekletilir ve tuketilir
Soğuk Zencefil Cayı
Zencefili tuketmenin ucuncu yolu da soğuk zencefil cayı demleme Az bir miktar taze zencefil, yaklaşık 1 litre su, 1 limon, buz kupleri ve tercihe bağlı olarak tatlandırıcıya ihtiyacınız olacak
h 3Zencefil Nasıl Tuketilir?
Zencefilin oldukca cok faydası bulunuyor Kanser, Alzheimer, grip gibi rahatsızlıklara iyi geliyor Aynı zamanda bağışıklık guclenmesine ve iltihabın azalmasına da cok yardımcı oluyor Zencefil hem yemeklerde kullanılabilir hem de cay olarak icilebilir İşte, zencefili tuketme yolları;
Zencefil Nasıl Kullanılır? Zencefil cayı demleme
Zencefili tuketmenin pek cok yolu vardır Sizlere 3 farklı yonteminden bahsedeceğiz Bunların ilki ise, en cok kullanılan yontemi, zencefil cayı demleme Zencefil cayını demlemek oldukca basit Tek yapmanız gereken 3 bardak kaynatılmış suyun icine az miktarda zencefil koku eklemek ve demlemeye bırakmak İcerken tatlanması icin bal veya esmer şeker kullanabilirsiniz Zencefil cayı demlerken, zencefil koklerinin iyice yıkanmış olmasına dikkat edin
Sutlu Zencefil Cayı
Cok az kişi tarafından bilinen bu tarifi 5 dakika da hazırlayabilirsiniz Az miktarda taze zencefil 1 bardak kaynar su ve 2 bardak sutle karıştırılır Karışım daha sonra 5 dakika kısık ateşte bekletilir ve tuketilir
Soğuk Zencefil Cayı
Zencefili tuketmenin ucuncu yolu da soğuk zencefil cayı demleme Az bir miktar taze zencefil, yaklaşık 1 litre su, 1 limon, buz kupleri ve tercihe bağlı olarak tatlandırıcıya ihtiyacınız olacak
h 3Zencefil Nasıl Tuketilir?