iltasyazilim
FD Üye
Zencefilli Ballı Ihlamur Çayı Tarifi İçin Malzemeler
*Bir parça taze zencefil
*Önce küçük bir parça kullanmanızı tavsiye ederim Yaklaşık 1 cm boyunda taze zencefili rendelemeniz yeterli Tadını severseniz biraz daha ilave edebilirsiniz
*1tutam ıhlamur
*1 Tatlı kaşığı bal
Zencefilli Ballı Ihlamur Çayı Tarifi Yapılışı Mevsimlerden sonbahar olunca grip, soğuk algınlığı, nezle kaçınılmaz olarak hep karşımıza çıkıyor
Ben bir parça taze zencefili rendeleyerek kullandım Ama taze zencefil yoksa kurutulmuş zencefilde kullanabilirsiniz Taze zencefil biraz boğazınızı yakarak içiliyor Aroması çok güzel, ama bence çok kullanmayın Biraz da olsa yakıcılığı var
Önce deneyin, sonra oranını artırırsınız
Zencefilin faydaları
Soğuk algınlığı ve gribe karşı doğal bir ilaçtır Sinüsleri temizler
E, C, B6 Vitaminleri içerir Niasin, demir, magnezyum, potasyum, fosfor, selenyum, protein içerir
Zencefil Asya, Hint ve Arap ülkelerinde yemeklerde bolca kullanılır Çin’ de tıbbi olarak yararlanılır
İştah açıcı özelliği vardır
Mide ağrılarında, hazımsızlıkta etkilidir
Bağırsakta atılamayan gazların atılmasını sağlar
Romatizmal rahatsızlıklarda
Kolesterolün düşürülmesinde
Başa ağrısına, uykusuzluğa iyi geldiği
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Sakinleştirici etkisi vardır
Hazırlanması
Cam veya porselen bir demliğe veya büyükçe bir fincana ıhlamuru koyun
Taze zencefilden küçük bir parça kesin ve yıkayın
Kabuklarını soyun, rendeleyin
Üzerine kaynattığınız ve beş dakika kadar bekleyip soğuttuğunuz sıcak suyu dökün100 Derecede kaynamış suyu değil de 7080 dereceye düşürdüğünüz suyu kullanmanız daha iyi olacaktır
Beş dakika sonra süzün
Üzerine bir tatlı kaşığı bal ekleyin ve karıştırın
Bitki çaylarını arka arkaya birkaç bardak içmeyin
Önce bir bardak ile başlayın
Yan etkileri olup olmadığını gözlemleyin
Günde en fazla 23 bardak için
Afiyet olsun
*Bir parça taze zencefil
*Önce küçük bir parça kullanmanızı tavsiye ederim Yaklaşık 1 cm boyunda taze zencefili rendelemeniz yeterli Tadını severseniz biraz daha ilave edebilirsiniz
*1tutam ıhlamur
*1 Tatlı kaşığı bal
Zencefilli Ballı Ihlamur Çayı Tarifi Yapılışı Mevsimlerden sonbahar olunca grip, soğuk algınlığı, nezle kaçınılmaz olarak hep karşımıza çıkıyor
Ben bir parça taze zencefili rendeleyerek kullandım Ama taze zencefil yoksa kurutulmuş zencefilde kullanabilirsiniz Taze zencefil biraz boğazınızı yakarak içiliyor Aroması çok güzel, ama bence çok kullanmayın Biraz da olsa yakıcılığı var
Önce deneyin, sonra oranını artırırsınız
Zencefilin faydaları
Soğuk algınlığı ve gribe karşı doğal bir ilaçtır Sinüsleri temizler
E, C, B6 Vitaminleri içerir Niasin, demir, magnezyum, potasyum, fosfor, selenyum, protein içerir
Zencefil Asya, Hint ve Arap ülkelerinde yemeklerde bolca kullanılır Çin’ de tıbbi olarak yararlanılır
İştah açıcı özelliği vardır
Mide ağrılarında, hazımsızlıkta etkilidir
Bağırsakta atılamayan gazların atılmasını sağlar
Romatizmal rahatsızlıklarda
Kolesterolün düşürülmesinde
Başa ağrısına, uykusuzluğa iyi geldiği
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Sakinleştirici etkisi vardır
Hazırlanması
Cam veya porselen bir demliğe veya büyükçe bir fincana ıhlamuru koyun
Taze zencefilden küçük bir parça kesin ve yıkayın
Kabuklarını soyun, rendeleyin
Üzerine kaynattığınız ve beş dakika kadar bekleyip soğuttuğunuz sıcak suyu dökün100 Derecede kaynamış suyu değil de 7080 dereceye düşürdüğünüz suyu kullanmanız daha iyi olacaktır
Beş dakika sonra süzün
Üzerine bir tatlı kaşığı bal ekleyin ve karıştırın
Bitki çaylarını arka arkaya birkaç bardak içmeyin
Önce bir bardak ile başlayın
Yan etkileri olup olmadığını gözlemleyin
Günde en fazla 23 bardak için
Afiyet olsun