iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış ve kabuğu soyulmuş nohut
5 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tahin
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı toz kimyon
1 tatlı kaşığı paprika biber
12 su bardağı ekmek içi
2 yemek kaşığı ılık su
1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
12 çay kaşığı tuz
14 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Diriliği gidene kadar haşladığınız nohutların kabuklarını soyun Ekmek içini küçük parçalar halinde ufalayın
Haşlanmış nohut, ekmek içi, toz zencefil, sarımsak, zeytinyağı, paprika, tahin, toz kimyon, tuz ve karabiberi mutfak robotu ya da blendera alın Tüm malzemeyi pürüzsüz bir kıvam alana kadar çektirin
Taze sıkılmış limon suyu kattıktan sonra kıvamına göre ılık su eklediğiniz humus karışımını tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın
Servis tabağına aldığınız humusu, arzu ettiğiniz baharatlar eşliğinde paylaşın
2 su bardağı haşlanmış ve kabuğu soyulmuş nohut
5 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tahin
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı toz kimyon
1 tatlı kaşığı paprika biber
12 su bardağı ekmek içi
2 yemek kaşığı ılık su
1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
12 çay kaşığı tuz
14 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Diriliği gidene kadar haşladığınız nohutların kabuklarını soyun Ekmek içini küçük parçalar halinde ufalayın
Haşlanmış nohut, ekmek içi, toz zencefil, sarımsak, zeytinyağı, paprika, tahin, toz kimyon, tuz ve karabiberi mutfak robotu ya da blendera alın Tüm malzemeyi pürüzsüz bir kıvam alana kadar çektirin
Taze sıkılmış limon suyu kattıktan sonra kıvamına göre ılık su eklediğiniz humus karışımını tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın
Servis tabağına aldığınız humusu, arzu ettiğiniz baharatlar eşliğinde paylaşın