iltasyazilim
FD Üye
Zencefilli Kızılcık Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg kızılcık (1 kg kızılcıktan yaklaşık 350 gr marmelat)
*3 çay bardağı su
*35 su bardağı toz şeker
*1 adet kabuk tarçın
*2 adet kuru zencefil (küçük boy)
*14 limon suyu
Zencefilli Kızılcık Marmelatı Tarifi Yapılışı Kızıkcıkları suda iyice yıkayıp, süzüp, 3 çay bardağı su tarçın ve zencefille birlikte orta ateşe koyup, çekirdeklerinden ayrılana kadar haşlayalım Yaklaşık 15 20 dk sürüyor Benim kızılcıklarım biraz olgundu Daha sonra tel süzgeçten geçirip süzelim ve kalan posanın içinden çekirdekleri ayırıp geri kalan posayıda iyice ezip süzülen karışımın içine ilave edelim Daha sonra bu karışımın üzerine şekeri ekleyip 20 dakika koyulana kadar kaynatalım ve limon suyunu ekleyip, 5 dakika kadar daha kaynatıp, kıvamını kontrol ederek altını kapatalım Kış için saklayacaksak kavanoza sıcakken koyup, ağzını sıkıca kapatıp ters çevirerek soğuyana kadar bekleyip kaldıralım
Deneyen herkese şimdiden bereketli olsun
*
*1 kg kızılcık (1 kg kızılcıktan yaklaşık 350 gr marmelat)
*3 çay bardağı su
*35 su bardağı toz şeker
*1 adet kabuk tarçın
*2 adet kuru zencefil (küçük boy)
*14 limon suyu
Zencefilli Kızılcık Marmelatı Tarifi Yapılışı Kızıkcıkları suda iyice yıkayıp, süzüp, 3 çay bardağı su tarçın ve zencefille birlikte orta ateşe koyup, çekirdeklerinden ayrılana kadar haşlayalım Yaklaşık 15 20 dk sürüyor Benim kızılcıklarım biraz olgundu Daha sonra tel süzgeçten geçirip süzelim ve kalan posanın içinden çekirdekleri ayırıp geri kalan posayıda iyice ezip süzülen karışımın içine ilave edelim Daha sonra bu karışımın üzerine şekeri ekleyip 20 dakika koyulana kadar kaynatalım ve limon suyunu ekleyip, 5 dakika kadar daha kaynatıp, kıvamını kontrol ederek altını kapatalım Kış için saklayacaksak kavanoza sıcakken koyup, ağzını sıkıca kapatıp ters çevirerek soğuyana kadar bekleyip kaldıralım
Deneyen herkese şimdiden bereketli olsun
*