Yılbaşına sayılı günler kala vazgeçilmez tariflerden biriyle karşındayız. Farklı farklı şekillerde karşımıza çıkan süslemeleriyle sofralara renk katan zencefilli kurabiye nasıl yapılır? İşte tarifi...
Zencefilli Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler
150 gr tereyağı (10 yemek kaşığı kadar)
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı pekmez (62,5 ml)
1 adet yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
Yarım yemek kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz zencefil
3,5 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı mereng tozu
1 yemek kaşığı su
Birkaç damla kırmızı jel gıda boyası
Birkaç damla sarı jel gıda boyası
Birkaç damla yeşil jel gıda boyası
Kurabiye hamuru için bir karıştırma kabına oda ısısında beklettiğiniz tereyağını ve pudra şekerini ekleyip iyice karıştırın.
Üzerine yumurta sarısı ve pekmezi ilave edip çırpmaya devam edin.
Ardından elenmiş un, tarçın, zencefil ve kabartma tozunu karışıma ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun.
Kıvamı gelen hamuru streç filme sararak buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin.
Hamurunuz yeterince dinlendiğinde dolaptan alın ve iki pişirme kağıdı arasında merdane veya oklava yardımı ile açın.
Açtığınız hamuru isteğinize göre kurabiye kalıpları ile keserek şekillendirin.
Şeklini verdiğiniz kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede ortalama 12 dakika kadar pişirin.
Pişen kurabiyeler oda sıcaklığına geldiğinde fırın teli üzerine alın.
Kurabiyeleri süslemede kullanacağınız royal icing (kaplama kreması) için merengleri bir kaba alın ve ezerek toz haline getirin.
Ardından pudra şekeri ve suyu ekleyin ve şeker eriyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Hazırladığınız karışımı kaselere ayırın ve her birine farklı renklerde gıda boyası damlatıp karıştırın.
Ardından farklı sıkma torbalarının içerisine hazırladığınız renkli kaplama kremalarını koyup soğuyan kurabiyelerinizi dilediğiniz şekilde süsleyin.
Süslemelerin donması için kurabiyeleri bir kaç dakika daha bekletin.