Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zencefilli Levrek

Zencefilli Levrek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

4 adet fileto levrek 12 adet arpacık soğan 4 adet yıldız anason Sosu için:

1 adet kök zencefil (baş parmak büyüklüğünde bir kök yeterli) 4 yemek kaşığı zeytinyağı 3 diş dövülmüş sarımsak 1 adet orta boy limon 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı rendelenmiş muskat cevizi 1 tatlı kaşığı tuz

NASIL YAPILIR?

Kabuğunu soyduğunuz taze zencefil ve limon kabuğunu, rendenin ince tarafıyla derin bir kaseye rendeleyin Zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, karabiber, rendelenmiş muskat cevizi ve tuzu kattıktan sonra sos malzemelerini karıştırın Levrek filetolarını sos kasesine alıp her taraflarının sosa bulanmasını sağlayın Sos kasesinin üzerine streç film geçirip buzdolabında 30 dakika kadar bekletin Fırın tepsisinin tabanını yağlı kağıtla kaplayın Sosun içinden çıkardığınız levrek filetoları, kabuklarını soyduğunuz arpacık soğan ve yıldız anasonlarla birlikte kağıda yerleştirin Kalan sosu kaşıkla balıkların üzerine paylaştırın Balıkların üzerini de yağlı kağıtla kaplayın Kenarları içe doğru kıvırın ve sıkıca bastırın Bir paket görüntüsü alan yağlı kağıtlar, bu şekilde pişerken açılmayacaktır Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirdiğiniz balıkları arzuya göre haşlanmış brokoli ve limon dilimleri eşliğinde servis edin


 
858,496Konular
982,225Mesajlar
30,143Kullanıcılar
XmaxdSon üye
Üst Alt