Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zencefilli Limon Marmelatı

Zencefilli Limon Marmelatı
0
157

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Zencefilli Limon Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler

*6 adet (mümkünse kalın kabuklu ve organik) limon
*56 santim değin zencefil (Yaklaşık fotoğrafta görünen kadar)
*1 kilo toz şeker

Zencefilli Limon Marmelatı Tarifi Yapılışı Limonları tamamen yıkayın daha sonra daha alçak ve üstteki çıkıntılarını keserek ayırın Rendenin ince tarafı ile limon kabuğunun sarı kısmını rendeleyin
Sonrasında limonu dörde bölüp zedelemeden içindeki meyve kısmını çay kaşığı yardımıyla çıkarın Çıkardığınız meyve kısmının dışındaki zarları soyup çekirdeklerini de çıkarıp blender içerisine koyun
Limon kabuklarının iç yüzeyinde kalan beyaz yumuşak kısmı da ayırıp attıktan sonradan küp biçiminde doğrayın Doğranmış limon kabuklarını bir tedarik suyla bir taşım dek kaynatın ve süzün
Süzdükten daha sonra hiç zaman geçirmeden anında soğuk suyun içine koyun Limon kabuklarının acısının çıkması için bu işlemi 3 kere tekrarlamalısınız
Zencefilin de kabuğunu soyup rendeleyin ve kenarda bekletin Blender da bekleyen limon içlerine acısı çıkmış limon kabuklarını da ekleyin ve marmelat kıvamına gelene kadar çevirin
daha sonra blender dan reçel tenceresine alıp üzerine toz şekeri koyun kaynatın Kaynamaya başladıktan sonradan rendelediğiniz zencefili de ekleyip ve ocağı kısık olarak kaynatmaya devam edin
Takriben 30 dakika kaynadıktan daha sonra reçelin kıvamını denetleme etmelisiniz Marmelat kıvamını alınca ocağı kapatıp oda sıcaklığında soğumasını bekleyin ve kavanozlara doldurup buzdolabında muhafaza edin
PÜF NOKTALARI
Marmelatın kıvamını denetlemek için; önceden soğutulmuş porselen bir tabağa kaşığın ucuyla marmelattan damlatıp azıcık bekledikten daha sonra tabağı alt çevirerek akışkanlığına bakın Eğer su gibi akıyorsa pişirmeye devam edin, kıvam almışsa ve yavaş akıyorsa marmelat hazırlanmış demektir
giderken rendelediğiniz limon kabuklarını buzdolabı poşetine alıp kek ve kurabiyelerde göstermek üzere buzdolabınız da muhafaza edebilirsiniz
 

Similar threads

Zencefilli Kızılcık Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler *1 kg kızılcık (1 kg kızılcıktan yaklaşık 350 gr marmelat) *3 çay bardağı su *35 su bardağı toz şeker *1 adet kabuk tarçın *2 adet kuru zencefil (küçük boy) *14 limon suyu Zencefilli Kızılcık Marmelatı Tarifi Yapılışı Kızıkcıkları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Armut Marmelatı Malzemeler: 1200 gr armut 600 gr toz şeker karanfil Yapılışı: Armutları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Marmelat; kek, kurabiye, tart ve pastaların lezzetine lezzet katar. Mis üzere kokusu ile taze meyvelerden hazırlanan marmelat, kahvaltıda ekmek diliminize de çok yakışır. Biz de Eylül ayının taze meyvelerinden ölçülü ve olağanüstü marmelatlar hazırladık. Haydi, not etmeye başlayın. 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
MALZEMELER 500 gr şeker 1 kg olgun incir 12 adet limonun suyu HAZIRLANIŞI İncirleri iyice yıkayın Bir kilo inciri bir su bardağı su ile haşlayıp, yumuşatın Bu incirleri tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak kevgirden geçirin Elde ettiğiniz ezmeyi, tencereye koyun ve şekeri ara ara ilave...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Resimli İncir Marmelatı tarifi İncir Marmelatı nasıl yapılır İncir Marmelatı yapılışı resimli İncir Marmelatı için zorunlu malzemeler şunlardır: 500 gr şeker 1 kg olgun incir (küçükboy) yarım adet limonun suyu İncir marmelatının yapılışı ise şöyledir: İncirleri ayrıntılarıyla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
858,498Konular
982,047Mesajlar
30,025Kullanıcılar
emre0544Son üye
Üst Alt