iltasyazilim
FD Üye
Zencefilli Tarçınlı Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo balkabağı ( Kabuğu soyulup iri dilimlenecek)
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı toz tarcin
*1 tatlı kaşığı toz zencefil
*1 çay bardağı bal
*1 çay bardağı ılık su
*1 çay bardağı kabuğu soyulmuş tuzsuz badem
Zencefilli Tarçınlı Balkabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Kabağı tencereye koyalım
*Üzerine şekeri suyu koyalım kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim
*Balı ilik su derin bir kasede eritelim Tatlı kaşığı zencefilin yarısını tatlı kaşığı toz tarçın yarısını dikelim
*İyice karıştırın Servis tabağına alalım bu ballı sosu üzerine gezdirerek dökelim
*Kalan zencefili tarçını üzerine serpelim bademlerle süsleyelim arzuya göre kaymakla da tüketebiliriz
Not : bademleri soyduktan sonra tavada hafif kavuralım
*1 kilo balkabağı ( Kabuğu soyulup iri dilimlenecek)
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı toz tarcin
*1 tatlı kaşığı toz zencefil
*1 çay bardağı bal
*1 çay bardağı ılık su
*1 çay bardağı kabuğu soyulmuş tuzsuz badem
Zencefilli Tarçınlı Balkabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Kabağı tencereye koyalım
*Üzerine şekeri suyu koyalım kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim
*Balı ilik su derin bir kasede eritelim Tatlı kaşığı zencefilin yarısını tatlı kaşığı toz tarçın yarısını dikelim
*İyice karıştırın Servis tabağına alalım bu ballı sosu üzerine gezdirerek dökelim
*Kalan zencefili tarçını üzerine serpelim bademlerle süsleyelim arzuya göre kaymakla da tüketebiliriz
Not : bademleri soyduktan sonra tavada hafif kavuralım