Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zencefilli Tavuk ve Pilav

Zencefilli Tavuk ve Pilav

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

Tavuk için:

500 gram fileto tavuk göğsü 1 su bardağı yoğurt 5 gram taze zencefil 1 çay kaşığı kişniş 14 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 12 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı zeytinyağı Pilav için:

1 su bardağı pirinç 1 adet orta boy kuru soğan 12 su bardağı tavuk suyu 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı zeytinyağı

NASIL YAPILIR?

Fileto tavuk göğüslerini, sinirli ve kemikli kısımlarını temizledikten sonra uzun ince parçalar halinde doğrayın Kabuğunu soyduğunuz taze zencefili rendenin ince kısmıyla rendeleyin Yoğurdu geniş bir kapta rendelenmiş zencefil, kişniş, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle karıştırın Fileto tavuk göğüslerini hazırladığınız yoğurtlu marinasyon karışımında, buzdolabında üç saat kadar dinlendirin Kalın tabanlı mümkünse döküm bir tavada zeytinyağını kızdırın Tavukları tavaya alıp kalan yoğurdu üzerlerine döktükten sonra yüksek ateşte alt ve üst kısımları hafif kızarana kadar pişirin Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı rendeleyin Geniş tabanlı pilav tenceresinde zeytinyağını kızdırdıktan sonra soğanı hafif bir renk alana kadar kavurun Kavrulan soğanlara sıcak su ve tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte kaynatın Kaynamakta olan tavuk suyuna pirinci ekleyin Kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar pişirin Hafif bir karıştırıp üzerini bir kağıt havluyla örttükten sonra tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika kadar dinlendirin Demlenen pirinç pilavını, kızaran tavuk parçalarıyla birlikte sıcak olarak servis edin


 
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,951Kullanıcılar
Üst Alt