iltasyazilim
FD Üye
Zencefilli ve yer fıstıklı karamel bar tarifi için malzemeler
Zencefilli bisküvi için
125 g tuzsuz tereyağı
90 g esmer şeker
230 g pekmez
375 g un
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı toz zencefil
Karamel için
175 g tereyağı
220 g esmer şeker
Yarım su bardağı pekmez
150 ml krema
210 g tuzsuz yer fıstığı
Zencefilli ve yer fıstıklı karamel bar hazırlanışı
Zencefilli bisküvi için tereyağı ve esmer şekeri geniş kaba alın Krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın Pekmez, un, kabartma tozu ve zencefili ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar yoğurun Hamuru yağlı kağıt ile sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin Dinlenen hamuru fırın tepsinizin boyutlarında açın Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1215 dakika pişirin Fırından alıp soğumaya bırakın Karamel için tereyağı, esmer şeker ve pekmezi bir sos tenceresine alın Şeker tamamen eriyince kremayı ilave edin Karışımın rengi koyulaşmaya başladığında yer fıstıklarını ilave edin Karıştırıp ocaktan alın Yer fıstıklı karışımı zencefilli bisküvinin üzerine yayın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi koyulaşana kadar yaklaşık 1518 dakika daha pişirin Karamel barları 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletip buzdolabına alın Karamel tamamen donduktan sonra dilimleyerek servis yapın
LEZZETCOM
Zencefilli bisküvi için
125 g tuzsuz tereyağı
90 g esmer şeker
230 g pekmez
375 g un
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı toz zencefil
Karamel için
175 g tereyağı
220 g esmer şeker
Yarım su bardağı pekmez
150 ml krema
210 g tuzsuz yer fıstığı
Zencefilli ve yer fıstıklı karamel bar hazırlanışı
Zencefilli bisküvi için tereyağı ve esmer şekeri geniş kaba alın Krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın Pekmez, un, kabartma tozu ve zencefili ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar yoğurun Hamuru yağlı kağıt ile sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin Dinlenen hamuru fırın tepsinizin boyutlarında açın Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1215 dakika pişirin Fırından alıp soğumaya bırakın Karamel için tereyağı, esmer şeker ve pekmezi bir sos tenceresine alın Şeker tamamen eriyince kremayı ilave edin Karışımın rengi koyulaşmaya başladığında yer fıstıklarını ilave edin Karıştırıp ocaktan alın Yer fıstıklı karışımı zencefilli bisküvinin üzerine yayın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi koyulaşana kadar yaklaşık 1518 dakika daha pişirin Karamel barları 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletip buzdolabına alın Karamel tamamen donduktan sonra dilimleyerek servis yapın
LEZZETCOM