Zengin Corabi ZENGİNİN ÇORABI Çok zengin bir adamcağız, ölümünün yaklaştığını hissedince, oğlunu yanına çağırmış Evvelâ en önemli vasiyetini bildirmiş Demiş ki : “Beni mezara çoraplarımla gömün Anlamamakla berâber kabul etmiş oğlu Adam bir de mektup tutuşturmuş oğlunun eline “Ölümümden sonradan, birincil başın sıkıştığında bu mektubu açarsın demiş daha sonra Ona da “Peki demiş çocukcağız Neyse adalet vâkî olmuş, adam rûhunu teslim etmiş Benzer arkadaş toplanıp inleme yakarken, oğlanı almış bir zihin “Ben şu anda bu adamı çoraplarıyla nasıl gömerim diye Bir öğretmen bulup sormuş telaş tarafından Lakin müspet cevap alamamış “Olmaz demiş öğretmen, “Dinimizce yerinde değil böyle bir şey Başka hocaya sormuş, o da “Olmaz demiş Çoçuk çâresiz, ölüyü de bundan böyle bekletmeden gömmek lâzım Aklına aniden babasının “Birincil başın sıkıştığında aç diyerek bıraktığı mektup gelmiş Hemencecik mektubu arayıp, bulmuş Mektupta şunlar yazılıymış “Oğlum, gördüğün gibi ben bunca zenginliğime karşın yanımda bir çorap bile götüremiyorum Sen düşün gerisini