iltasyazilim
FD Üye
Zerçallı Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*4 çay bardağı pilavlık bulgur
*1 çay bardağı tel şehriye
*1 tatlı kaşığı zerdeçal
*1 çay kaşığı zencefil kişniş ve kimyon
*1 tatlı kaşığı silme tuz
*Yeterince tavuk suyu (köy tavuğu)
*50 gr tereyağ
Zerçallı Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Kısık ateşte tereyağ ile tel şehriyeyi yakmadan rengi değişene kadar kavurunuz
Üzerine bulguru, tuzu ve baharatları ilave ediniz
Üzerini örtünceye kadar tavuk suyunu koyunuz
Kaynamaya başladığında altını kısınız
Kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişiriniz
Bulgurlar diri kalırsa üzerine çok az daha tavuk suyu ilave ediniz
Pilav suyunu çekip bulgurlar yumuşayınca altını kapatıp dinlenmeye bırakınız
*4 çay bardağı pilavlık bulgur
*1 çay bardağı tel şehriye
*1 tatlı kaşığı zerdeçal
*1 çay kaşığı zencefil kişniş ve kimyon
*1 tatlı kaşığı silme tuz
*Yeterince tavuk suyu (köy tavuğu)
*50 gr tereyağ
Zerçallı Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Kısık ateşte tereyağ ile tel şehriyeyi yakmadan rengi değişene kadar kavurunuz
Üzerine bulguru, tuzu ve baharatları ilave ediniz
Üzerini örtünceye kadar tavuk suyunu koyunuz
Kaynamaya başladığında altını kısınız
Kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişiriniz
Bulgurlar diri kalırsa üzerine çok az daha tavuk suyu ilave ediniz
Pilav suyunu çekip bulgurlar yumuşayınca altını kapatıp dinlenmeye bırakınız