iltasyazilim
FD Üye
Zerdeçallı İçli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı baldo pirinç
*3 su bardağı ılık su
*4 su bardağı sıcak su
*3 yemek kaşığı arpa şehriye
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
*2 tatlı kaşığı zerdeçal
*2 yemek kaşığı dolmalık fıstık (arzuya göre artırılabilir )
*2 yemek kaşığı Urfa fıstığı (arzuya göre)
*2 yemek kaşığı kuş üzümü(arzuya göre artırılabilir )
*– 34 damla limon ya da limon suyu
*Tuz
Zerdeçallı İçli Pilav Tarifi Yapılışı 2 su bardağı pirinci derin bir kaba alalım Üzerine 3 su bardağı ılık suyu ve 1 çay kaşığı dolusu tuzu ekleyelim Bu pirinci bir kenarda 30 dk bekletelim 30 dk sonunda pirinçlerimizi süzelim ve bol suyla yıkayalım Arpa şehriyeyi pilav tavasına alalım Üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve dolmalık fıstık, Urfa fıstığı ve kuş üzümünü koyalım Tavamızı tüpe alalım Şehriyeler renk alınca şehriyelerın üzerine yıkayıp süzdüğümüz pirinci dökelim Hemen 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyelim Tereyağı tavada eriyene kadar kavuralım Tereyağı eriyince 2 tatlı kaşığı zerdeçalı üzerine ekleyelim ve karıştıralım Pilavımız sarı rengi alacak Hemen sonra 4 su bardağı kaynar sıcak suyu dökelim üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyelim 34 damla limon sıkalım Bu aşamada pilavın tuzuna bakabilirsiniz Pilav 34 dk fokurdasın Daha sonra pilavın kapağını kapatalım ve altını kısalım 6 dk sonra kapağı açalım ve 1 tur karıştıralım Ocağı kapatalım Pilavın kapağını kapatalım ve yarım saat dinlendirelim Afiyet olsun
Not: Resmi hemen çekmek zorunda kaldım Sunum anında çekemedim
*2 su bardağı baldo pirinç
*3 su bardağı ılık su
*4 su bardağı sıcak su
*3 yemek kaşığı arpa şehriye
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
*2 tatlı kaşığı zerdeçal
*2 yemek kaşığı dolmalık fıstık (arzuya göre artırılabilir )
*2 yemek kaşığı Urfa fıstığı (arzuya göre)
*2 yemek kaşığı kuş üzümü(arzuya göre artırılabilir )
*– 34 damla limon ya da limon suyu
*Tuz
Zerdeçallı İçli Pilav Tarifi Yapılışı 2 su bardağı pirinci derin bir kaba alalım Üzerine 3 su bardağı ılık suyu ve 1 çay kaşığı dolusu tuzu ekleyelim Bu pirinci bir kenarda 30 dk bekletelim 30 dk sonunda pirinçlerimizi süzelim ve bol suyla yıkayalım Arpa şehriyeyi pilav tavasına alalım Üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve dolmalık fıstık, Urfa fıstığı ve kuş üzümünü koyalım Tavamızı tüpe alalım Şehriyeler renk alınca şehriyelerın üzerine yıkayıp süzdüğümüz pirinci dökelim Hemen 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyelim Tereyağı tavada eriyene kadar kavuralım Tereyağı eriyince 2 tatlı kaşığı zerdeçalı üzerine ekleyelim ve karıştıralım Pilavımız sarı rengi alacak Hemen sonra 4 su bardağı kaynar sıcak suyu dökelim üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyelim 34 damla limon sıkalım Bu aşamada pilavın tuzuna bakabilirsiniz Pilav 34 dk fokurdasın Daha sonra pilavın kapağını kapatalım ve altını kısalım 6 dk sonra kapağı açalım ve 1 tur karıştıralım Ocağı kapatalım Pilavın kapağını kapatalım ve yarım saat dinlendirelim Afiyet olsun
Not: Resmi hemen çekmek zorunda kaldım Sunum anında çekemedim