iltasyazilim
FD Üye
Zerdeçallı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 çay bardağı pirinç
*2+12 çay bardağı sıcak su
*1 tatlı kaşığı zerdeçal
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kamyon
*1 tane soğan
*4 tane piliç göğsü
Zerdeçallı Pilav Tarifi Yapılışı İlk önce tereyağ, sıvı yağ ve tavuk tencereye alınarak kimyon ve tuz gezdirilir ve 15 dk sotelenir Sotelenen tavuklar alınır ve yemeklik doğranan soğanlar, zerdeçal ve karabiber ilave edilerek 5 dk sotelenir İyice yıkanan pirinç ilave edilerek 5 dk kavrulur Ardından su dökülür ve sotelenen tavuklar pirinçin üzerine koyulur Tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır Afiyet olsun
*2 çay bardağı pirinç
*2+12 çay bardağı sıcak su
*1 tatlı kaşığı zerdeçal
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kamyon
*1 tane soğan
*4 tane piliç göğsü
Zerdeçallı Pilav Tarifi Yapılışı İlk önce tereyağ, sıvı yağ ve tavuk tencereye alınarak kimyon ve tuz gezdirilir ve 15 dk sotelenir Sotelenen tavuklar alınır ve yemeklik doğranan soğanlar, zerdeçal ve karabiber ilave edilerek 5 dk sotelenir İyice yıkanan pirinç ilave edilerek 5 dk kavrulur Ardından su dökülür ve sotelenen tavuklar pirinçin üzerine koyulur Tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır Afiyet olsun