iltasyazilim
FD Üye
Zerdeçallı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*1 kahve fincanı arpa şehriye
*1 çorba kaşığı tereyağ
*1 çay kaşığı zerdeçal
*4 su bardağı su(kullandığınız pirinçe göre ayarını yapabilirsiniz)
*Tuz
Zerdeçallı Pilav Tarifi Yapılışı
1
*Pirinci iyice yıkayıp suyunu süzün tencereye yağı koyup eritin( biraz yağlı sevenler sıvı yağda ekleyebilir)
*Ardından şehriyeleri atıp hafif pembeleşinceye kadar bir kaç tur döndürün pirinçi ekleyin ve kavurun
*Zerdeçalı bir çay bardağı suda açıp kalan suyla birlikte tencereye ekleyin ve tuzunu ilave edin
*Pilav suyunu çekene kadar piştikten sonra altını kapatıp üzerine havlu kağıt yada bez koyup kapağını kapatıp demlenmeye bırakın
*(ben pilav piştikten sonra demlenmeye bırakmadan önce pilavı karıştırıp öyle demlendiriyorum yapışmasını engelliyor )
*2 su bardağı pirinç
*1 kahve fincanı arpa şehriye
*1 çorba kaşığı tereyağ
*1 çay kaşığı zerdeçal
*4 su bardağı su(kullandığınız pirinçe göre ayarını yapabilirsiniz)
*Tuz
Zerdeçallı Pilav Tarifi Yapılışı
1
*Pirinci iyice yıkayıp suyunu süzün tencereye yağı koyup eritin( biraz yağlı sevenler sıvı yağda ekleyebilir)
*Ardından şehriyeleri atıp hafif pembeleşinceye kadar bir kaç tur döndürün pirinçi ekleyin ve kavurun
*Zerdeçalı bir çay bardağı suda açıp kalan suyla birlikte tencereye ekleyin ve tuzunu ilave edin
*Pilav suyunu çekene kadar piştikten sonra altını kapatıp üzerine havlu kağıt yada bez koyup kapağını kapatıp demlenmeye bırakın
*(ben pilav piştikten sonra demlenmeye bırakmadan önce pilavı karıştırıp öyle demlendiriyorum yapışmasını engelliyor )