iltasyazilim
FD Üye
Hardalı, balı, zeytinyağını, toz zerdeçalı, tuzu ve karabiberi bir kapta karıştırın Somonları bir fırın tepsisine yerleştirin Üzerine bu sosu dökün Somonların aralarına arpacık soğanları ve sarımsakları yerleştirin Tepsinin etrafına da halka halka kestiğiniz ve zeytinyağlayıp tuzladığınız patatesleri dizin En son balıkların üzerine ince doğradığınız taze zerdeçalı ilave edin 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin Daha sonra ısıyı 190 dereceye düşürün ve kâğıdı kaldırıp biraz daha pişirin Biberiye yapraklarıyla süsleyerek servis edin
Malzemeler
4 dilim derisiz somon
8 adet arpacık soğan
4 diş sarımsak
23 adet patates
Biberiye
Sosu için:
1 yemek kaşığı ballı hardal
1 dolu yemek kaşığı bal
1 çay bardağı zeytinyağı
1 silme tatlı kaşığı toz zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Kaynak : Turkmax Gurme
Malzemeler
4 dilim derisiz somon
8 adet arpacık soğan
4 diş sarımsak
23 adet patates
Biberiye
Sosu için:
1 yemek kaşığı ballı hardal
1 dolu yemek kaşığı bal
1 çay bardağı zeytinyağı
1 silme tatlı kaşığı toz zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Kaynak : Turkmax Gurme