iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 paket spagetti 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı (tepeleme) toz zerdeçal Sosu için:
6 yemek kaşığı zeytinyağı 6 diş sarımsak 3 adet yıldız anason 2 adet rendelenmiş portakal kabuğu 1 çay kaşığı toz zerdeçal 14 çay kaşığı tuz Servisi için:
1,5 su bardağı yoğurt
NASIL YAPILIR?
Derin bir tencereye aldığınız spagetti haşlama suyuna tuz, zeytinyağı ve zerdeçalı katın Spagetti makarnayı, kaynamaya başlayan suda damak tadınıza göre haşlayın Haşlanan spagettiyi süzün fakat sosla buluşacağı için durulamayın Sos yapımında kullanacağınız zeytinyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın Sarımsak eziciden geçirdiğiniz ya da havanda dövdüğünüz sarımsak ve yıldız anasonları ekledikten sonra sosu 12 dakika kadar karıştırarak orta ateşte kavurun Rendenin ince tarafıyla rendelenmiş portakal kabuğu ve zerdeçalı sos tenceresine aktarın Portakal kabuklarını karartmamaya dikkat edip, 1 dakika kadar kavurun Ocaktan aldığınız sosa tuz katıp, karıştırın Yıldız anasonları sosun içinden çıkartın Haşlanmış sıcak spagettiyi servis tabaklarına paylaştırın Üzerlerine çırpılmış yoğurt ekleyin Zerdeçallı yağdan oluşan hazırladığınız sosu üzerlerine gezdirip sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın
1 paket spagetti 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı (tepeleme) toz zerdeçal Sosu için:
6 yemek kaşığı zeytinyağı 6 diş sarımsak 3 adet yıldız anason 2 adet rendelenmiş portakal kabuğu 1 çay kaşığı toz zerdeçal 14 çay kaşığı tuz Servisi için:
1,5 su bardağı yoğurt
NASIL YAPILIR?
Derin bir tencereye aldığınız spagetti haşlama suyuna tuz, zeytinyağı ve zerdeçalı katın Spagetti makarnayı, kaynamaya başlayan suda damak tadınıza göre haşlayın Haşlanan spagettiyi süzün fakat sosla buluşacağı için durulamayın Sos yapımında kullanacağınız zeytinyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın Sarımsak eziciden geçirdiğiniz ya da havanda dövdüğünüz sarımsak ve yıldız anasonları ekledikten sonra sosu 12 dakika kadar karıştırarak orta ateşte kavurun Rendenin ince tarafıyla rendelenmiş portakal kabuğu ve zerdeçalı sos tenceresine aktarın Portakal kabuklarını karartmamaya dikkat edip, 1 dakika kadar kavurun Ocaktan aldığınız sosa tuz katıp, karıştırın Yıldız anasonları sosun içinden çıkartın Haşlanmış sıcak spagettiyi servis tabaklarına paylaştırın Üzerlerine çırpılmış yoğurt ekleyin Zerdeçallı yağdan oluşan hazırladığınız sosu üzerlerine gezdirip sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın