Zeynep Casalini anne oldu zeynep casalini anne oldu, doğum yaptımı, doğum tarihi, neyi oldu, kızı oldu, resimleri, haberleri burada arkadaşlar Geçen yıl evlenen ünlü şarkıcı Zeynep Casalini, geçtiğimiz gece doğum yaptı ve bir kızı oldu Melek'lerimzeynepcasalinianneoldu5c4e972c802cbalt Allah nazarlardan sakınsın diyor ve Zeynep Casalini'yi tebrik ediyoruz Ayreıca sizlerede doğum haberinin tüm detaylarını aşağı sunuyoruz Melek'ler Geçen sene ağustos ayında Begonvil Restaurant’ın işletmecisi Tahsin Berk ile Bodrum’da evlenen meşhur şarkıcı Zeynep Casalini, önceki gece anne oldu 1548654375 1548654375 zeynepcasalinianneoldu5c4e972cac0adzeynepcasalinianneoldu5c4e972cac0ad zeynepcasalinianneoldu5c4e972cac0ad Milliyet gazetesinden Mesut Yılmaz'ın haberine tarafından; Bodrum Universal Hospital’da gece 0100 sıralarında doğum yapan Casalini, sağlıklı bir kız bebeği dünyaya getirdi Ressam oyuncu Deniz Türkali ile İtalyan şarkıcı Ernesto Casalini’nin kızı olan Zeynep Casalini, bebeğine bir Türk, diğer taraftan İtalyan ismi vereceğini söyledi Bebeğin İtalyan ismini Dafne olarak belirleyen çift, Türk ismine ise henüz karar vermediklerini söyledi Bebeğin kilosunu ve boyunu ölçtürmediklerini söyleyen Tahsin Berk, “Bebeğimiz fazla dinç, her şey adi İnanmayacaksınız fakat kilosunu ve boyunu ölçtürmedik 3 kilo civarında olduğunu varsayım ediyoruz Boyunu göz kararı ölçtük, 50 cm civarı Biz bebeğimize alışkın bir sürü şey yaptırmıyoruz Mesela aşı yaptırmıyoruz, hap da verdirmiyoruz Bebeğimize fazla eksik müdahale olsun istiyoruz bir takım şeylere yavaşça alışsın istiyoruz Aşılara falan genelde karşıyız Çok gerekli olmayan şeyleri yaptırmıyoruz dedi ‘EN ÖNEMLİSİ BEBEĞİ DOYURMAK’ Ilk kızı Ceren’i 19 sene önce dünyaya getirdiğini belirten 41 yaşındaki Casalini, şunları söyledi:?“19 yıl sonradan bitmiş anne oldum Fantastik bir duygu Doğumun bir kısmını suda yaptım ama sonradan sancılar artınca beni doğumhaneye aldılar Alışılagelmiş doğum yaptım Sezeryanla doğum bebeğin bağışıklığını zayıflatıyor O yüzden her şey doğal ve sıradan olsun istedim O Kadar de oldu Eşimin belirttiği gibi çok zorunlu olmayan aşıları yaptırmayacağız Örneğin ateşi çıkıp iyileşebileceği hastalıklarla ilgili aşıları yaptırmayacağız Fazla kayda değer olan çocuk felci, verem ve menenjit gibi birkaç aşı yaptıracağız, o kadarBir kere bebeği çok iyi doyurmak lüzum, en önemlisi o Onun haricen dağıtılmış ülkelerin aşı politikalarına baktım Bunlar en ince ayrıntısına kadar anne babaya kalmış şeyler Şayet İstanbul’da olsam bu kadar ‘Onu yapmam, bunu yapmam’ demeyebilirdim lakin Bodrum çok farklı Yeni doğana aşıya niçin aleyhinde çıkılıyor? Dünya uzun süredir yeni doğan bebeklere aşı uygulamasını tartışıyor Amerikalı Doktor Harris Coulter 90’lı yıllarda yazdığı “Karanlıkta bir Vuruş adlı kitabında kendisinin ve kendisi gibi düşünen bilim insanları ve ebeveynlerin aşıya niçin karşısında çıktıklarını açıklamıştı Coulter ve onun gibi düşünenlerin aşıya karşı çıkışlarının birinci nedeni, çocukluk hastalıklarını geçirmenin doğal gelişim için gerekli olduğuna inanmaları İkinci olarak hastalığa niçin olan virüslerin aşı yolu ile öldürülmesinin ekolojik düzene zarar vereceğine inanılıyor Her ne dek hastalıklara neden olan tüm virüslerin doğada ne gibi roller üstlendikleri iyice bilinmese de, ekolojik zincir gereği soylarının tükenmesinin zararlı olabileceği düşünülüyor Üçüncü ve en etkin niçin ise bir takım doktorlar ve ebeveynlerin ilacın emrindeki etkilerinin uzun vadede çocuğun gelişimini olumsuz etkilediğine inanmaları