Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeynep Dizdar: 'Türkiye'nin Dans Kraliçesi Olacağım!

Zeynep Dizdar: 'Türkiye'nin Dans Kraliçesi Olacağım!

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Türkiye'nin Dans Kraliçesi Olacağım Zeynep Dizdar
Zeynep Dizdar Single Viraj
Zeynep Dizdar Söyleşi

Yeni Albümü ‘Viraj ’ı çıkaran Zeynep Dizdar, “Türkiye ’nin dans kraliçesi olacağım diyecek değin gösterişli Fazla sayıda platonik aşk yaşadığını söyleyen hoş şarkıcı, “Çok megolamanım, saatlerce kendimi aynada seyrederim Kendime aşığım! sözleriyle de garip bir itirafa imza attı

Son albümünüz ‘Viraj ’la sevenlerinizin karşısına çıktınız Albümden biraz bahseder misiniz?

Albüme ocak ayında başladık, iki şarkılık single olacaktı Lakin Erol Köse ’yle bir araya gelince altı şarkılık bir albüm havasında oldu Cover bir parça, kendime ait slow bir şarkım var ‘Uyandırma ’ Serkan Dinçer ’e ait, ‘İstanbul ’ Soner Çınar ’ın Halil Koçak ’ın ‘Su Akar Yolunu Bulur ’ şarkımız inanılmaz bir patlama yaptı Uzun bir aradan sonra ‘Vazgeç Gönül ’ün yanına koyabileceğim bir slow bulmuş oldum Ilk dinlediğimde de çok etkilenmiştim

‘Viraj ’ şarkısında tekno ritimler bir hayli etken ve süresi de altı dakika Bu uzun şarkının hikayesi nedir?

‘Viraj ’ şarkısının bestecisi bununla beraber aranjörlüğünü de yapan Serkan Dinçer Onun bir özelliği introları hep uzun tutması ‘Sana Güvenmiyorum ’ albümümdeki ‘Masum Değilsin ’ şarkısı da ona aitti ve introsu uzundu Yani özellikle uzun olsun diye düşünmedik, hatta girişinden birazcık kısalttık Albümünüzde daha fazla dans ritimleri öne çıkıyor Halkımızın yüzde 80 ’i piyasa şarkıları seviyor; lay lay lom, eller havaya parçaları yani Zaten o tarz şarkılar da benden çıkıyor Hayalimde her zaman dans şarkısı okumak vardı Sahnede dans etmeyi seviyorum, dans müziğini daha artı yaymak istiyorum Tüm albümlerimde de onu yapmayı amaçlıyorum Türkiye ’nin dans kraliçesi olacağım! Albümdeki altyapılar iyice elektonik yok, zaten o vakit dans müziğini bozar Ben ‘Zeynep Dizdar ’ denildiğinde akla dans müziklerinin gelmesini istiyorum

‘Aşk Dediğin Laftır ’ şarkısının cover ’ını albüme koymuşsunuz Neden cover tercih ettiniz?

Erol Köse ’nin seçimi oldu Gökben ’in bu şarkısını ben de çok seviyordum ve okurken de çok keyif aldım Zaten Erol Bey bana yerinde parçaları bulmakta son derece başarılı, zeki ve kulağı çok iyi bir yapımcı

Sizce de aşk laftan mı ibaret?

Eski aşklar sözde azıcık daha büyük ve güzel yaşanmış, bitse bile insanların aşka saygısı varmış Zaten şarkıda, “Aşk dediğin laftır diyenlere inanma diyor Seslenmek ancak fiilen aşk var ama nasıl olursa olsun bunu elimizde tutamıyoruz Ola Ki atmosferden, psikolojik ya da fizikimanevi yorgunluklardan kaynaklanıyor Ama sonuç olarak onların bıkkınlığıyla aşka pozitif değer veremeyip, lafta kalmasına neden olabiliyoruz Aşkı nasıl sevdiğinize tabi lakin kendimce kolay bir şey yok “Hayattaki en hoş duygu ne? derseniz, “Aşk derim başka hiçbir şey yok lakin onu mükemmel doyurmak, peşinde durmak lüzumlu Ama bu, birine aşık oldum ben onunla bir şey yaşamak zorundayım gibi bir durum değil Platonik aşk da olabilir ve onu hissedip şarkı yazabilirim

Aşk, laf yazarken besleyici oluyor mu? Olmaz mı?

Aşkın içinde yaşadığınız her şey sizi besliyor Acısı, tatlısı… Ama bence aşkın hakiki tadı insanların birbirlerine dokunamadıkları anlar Keşke pek kalsa (gülüyor), keşke hiç dokunmasak ve o aşk pek kalsa İnanın o zaman aşkınız dünyanın ardına kadar gider Aşkı illa fakat bir şey yaşamak anlamında görmediğim için şimdiye değin fazla kereler aşık olduğumu söyleyebilirim Ben karşısında tarafın enerjisine veya gözlerine aşık olabilirim Platonik aşklarım çoktur Ortaokul ve lise çağlarımdan beri düşündüğüm, hatırladığım aşklarım var Onlarla bir şey yaşamadım, aramak fakat dokunmamak gerekiyor (gülüyoruz)

Albüm kapağında mayolu bir fotoğrafınız var Neden böyle bir tercihiniz oldu?

Son zamanlarda sahneye mayoyla çıkma modasının etkisi mi? Evet bir mayodur gidiyor ama ben zaten sahneye de şortla ve küçük etekle çıkıyorum O yüzden benim için mayo giymek yelken direği bir şey değil Markete bu vesileyle de şort giyebiliyorum Belki de albüm kapağıma mayoya aynı bir kostümle çekilmiş bir fotoğrafımı koyduğum için ilgi çekti fakat beni sahnede bu tarz bir mayoya benzeyen kostümle görebilirler giderken fotoğraflar için Müjdat Kupsi ve Bener Bey ’e, birincil klibim için de ‘Uyandırma ’nın yönetmeni Eyüp Dirlik ’e teşekkür ediyorum

Görsellik satışa katkı sağlıyor mu?

100 kilo bir bayan ‘Uyandırma ’yı söylerse olmaz Onu söyleyeceğine otur evinde… ‘Uyandırma ’ gibi bir beste yapıyorsan da onu başkası okuyacak Dans şarkısı yapıp “Listelerde ben de olacağım diyorsan, o süre fiziğine uyarı edeceksin Güzel ve hoş görünmelisin, saçınla başınla, cildinle tırnağınla, rujunla fazla güzel görünmelisin Hepsi birlikte olmalı

Görüşme: Milliyet
*

858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt